Charles Leclerc rijdt 240 km/u door straten Monaco

Hoewel er gisteren geen Grand Prix van Monaco plaatsvond in verband met het coronavirus, reed Charles Leclerc er wel volgas met een Ferrari SF90 Stradale. De local boy was ingezet in een samenwerking tussen Ferrari en de vermaarde regisseur Claude Lelouch.

Ferrari SF90 Stradale

In 1976 filmde Claude Lelouch zijn film C'était un rendez-vous, waarin hij met 'een Ferrari' door de straten van Parijs rijdt op weg naar een date met een mooie blonde dame. De film is een ongeknipt shot van acht minuten, waar hij met hoge snelheden door Parijs rijdt. De lockdown rondom het coronavirus gaf aanleiding om het nog eens te proberen. Ferrari, Monaco en de regisseur bedachten dat de eigenlijke morgen van de Grand Prix van Monaco een goed moment waren voor de film.

Gistermorgen was het zo ver en voor de gelegenheid trok Ferrari een splinternieuwe SF90 Stradale uit het rek. Coureur Charles Leclerc, geboren en getogen in Monaco, aan het stuur en een cameo voor Prins Albert. Ferrari is trots op de productie en stuurde ons het volgende citaat: "Most importantly of all, however, the roar of its hybrid V8, generating a total power of 1,000 CV, sent out a message of optimism and signalled a first step towards the return of motorsport, film and social life as we endeavour to put the pandemic behind us through mutually responsible behaviour, commitment and solidarity."

het resultaat van het filmwerk gaat op 13 juni in premiere als 'Le Grand Rendez-Vous'.

Misschien ook voor jou:
VIDEO. De beste autofilm ooit viert 40e verjaardag
Nieuws
  • Ferrari