Perfecte autofilm krijgt remake met Charles Leclerc

in de jaren zeventig filmde regisseur Claude Lelouch in Parijs de beste korte autofilm: C'était un rendez-vous. Eerder in de lockdown haalden we die film nog aan. De film krijgt een nieuwe uitvoering met Ferrari-coureur Charles Leclerc in de hoofdrol.

Charles Leclerc

Aanstaande zondag (de eigenlijke dag van de Grand Prix) zijn de wegen van Monaco afgesloten voor alle verkeer. De reden: Charles Leclerc en Claude Lelouch draaien een remake van de jaren zeventigklassieker 'C'était un rendez-vous' (ongeveer: we hadden een date).

Hoewel Lelouch de film in 1976 opnam zonder afgesloten wegen en gewoon vol gas door Parijs beukte in zijn Ferrari Mercedes 450 SEL, gaat hij in 2020 te werk volgens de regels. Dus is het veiliger. De acht minuten waarin hij door Parijs rijdt zijn legendarisch en hij komt alleen aan het einde van de film even in beeld als hij in Montmartre naar zijn date loopt.

De 2020-versie heeft de titel 'Grand rendez-vous' en ziet Leclerc achter het stuur van de Ferrari. Ongetwijfeld komt hij wat meer in beeld dan de bestuurder van de originele versie. Het is nog niet bekend wanneer het eindresultaat gepresenteerd wordt.