Verstappen reageert op boegeroep in Miami: 'Helemaal prima'

Verstappen kon in Perez-bolwerk Miami niet bepaald rekenen op een warm onthaal. Het boegeroep voorafgaand aan de race doet de Nederlander echter helemaal niks.

Verstappen reageert op boegeroep in Miami: 'Helemaal prima'

Na de winst voor Sergio Perez in Baku kreeg de achterban van de Mexicaan hoop op een gevecht voor de titel met zijn doorgaans ruim snellere teamgenoot. Een foutje van Max in de kwalificatie van Miami (en een crash van Charles Leclerc) waardoor de Nederlander als negende moest starten deed die hoop verder aanwakkeren. Voorafgaand aan de race uitte die hoop zich in frustratie tegenover de tweevoudig wereldkampioen. Tijdens de nieuwe rijderspresentatie werd Verstappen flink uitgejouwd.

Fijne avond

Max stoorde zich echter helemaal niet aan het boegeroep tijdens de aankondigingen van LL Cool J. De Red Bull-kopman ziet het als een doodnormale reactie op iemand die maar blijft winnen. Zo lang hij dat daadwerkelijk blijft doen vindt Verstappen het helemaal prima dat hij niet door iedereen gewaardeerd wordt:

"Ik denk dat als ik achteraan zou rijden, niemand iets zou doen wat betreft een reactie, toch? Ik denk dat het normaal is als je wint en ze niet leuk vinden wie er wint. Dus dit is iets dat helemaal prima is voor mij zolang ik aan de top sta. Dat is voor mij het meest belangrijk. Ik neem de trofee mee naar huis en zij gaan terug naar huis en kunnen een fijne avond hebben."

Op zijn nummer gezet

Uiteindelijk had het gejouw door tegenstanders van Verstappen geen enkele zin. Met een megastint op de harde Pirelli wist hij in de openingsfase van de race in recordtijd plekken goed te maken. Op ronde 15 bevond hij zich alweer op de tweede plek, tien ronden eerder dan Fernando Alonso had voorspeld. Na de pitstops kon hij met een flink bandenvoordeel de Mexicaan op zijn nummer zetten.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool