Lewis Hamilton: 'Het boegeroep geeft me energie' 

De zevenvoudig wereldkampioen zegt te genieten van de negatieve reactie van fans na de kwalificatie op de Hungaroring. Het gejouw en de fluitconcerten geven hem juist energie.

Lewis Hamilton: 'Het boegeroep geeft me energie'

"Sir" Lewis Hamilton maakte zich vanmiddag weer populair door tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije de Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Perez op te houden in de pits. De Brit vertraagde tot looppas om Verstappen geen kans te geven zijn tijd te verbeteren.

Ook tijdens de out lap leek Hamilton opzettelijk traag te rijden, waardoor Verstappen op het nippertje aan zijn tweede run begon. Voor Perez was het echter een paar seconden te laat.

Oranje tribune

De tactiek werkte perfect voor Hamilton en Mercedes: Lewis start morgen vanaf pole met Valtteri Bottas aan zijn zijde. De beide Red Bulls kwamen niet verder dan P3 en P4.

Na de sessie verscheen Hamilton voor de microfoon van voormalig F1-coureur Johnny Herbert, waar hij kon rekenen op een fluitconcert en luid boegeroep vanaf de grotendeels oranje tribunes. Herbert deed zijn best om de fans tot stilte te manen, maar het haalde weinig uit.

'Het geeft me energie'

Na zijn gebruikelijke PR-praatje gaf Hamilton aan dat hij zich helemaal niet stoorde aan de woedende reacties vanaf de tribune. Hij vond het juist wel lekker:

"Ik waardeer de geweldige steun die ik hier altijd heb gehad. Ik heb me eigenlijk nog nooit zo goed gevoeld met het boegeroep, het geeft me alleen maar energie. Dus ik vind het niet zo erg."

Vijf meter

Of hij die energie ook kan omzetten naar een recordbrekende negende overwinning op de Hungaroring weet Lewis nog niet zo zeker. Met de Mercedessen op de Medium band en de Red Bulls op de Soft kan het nog wel eens lastig worden in de eerste bocht:

"Ik denk dat de Soft band iets van vijf meter waard is in [de remzone van] bocht één. Maar het is natuurlijk een lang eind naar de eerste bocht. Het is dus verrassend om de jongens achter ons, iedereen in de top tien, op de Soft te zien behalve wij. We zullen zien. Het is zeker goed voor ons team om de eerste rij te bezetten, het is lang geleden. Dus ik bedank iedereen in de fabriek."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1