Grand Prix van Imola afgelast vanwege aanhoudend slecht weer

De grand prix gaat officieel niet door.

grand prix

Er was al een paar dagen sprake van, maar de Grand Prix van Emilia-Romagna is officieel afgelast. De organisatie heeft dit besloten naar aanleiding van aanhoudend slecht weer en overstromingen in de regio. Hiermee wordt gehoor gegeven aan de oproep van vicepremier en minister van Infrastructuur Matteo Salvini.

Statement

In een statement schrijft de organisatie: "De Formule 1 community is in gedachten bij de mensen en communities die door de weersomstandigheden in de regio Emilia-Romagna zijn getroffen. We willen ook stilstaan bij de hulpdiensten die alles doen om mensen in nood bij te staan. Naar aanleiding van gesprekken tussen Formule 1, de president van de FIA en andere betrokken autoriteiten is besloten dat de het Grand Prix-weekend in Imola niet doorgaat."

Op social media gaan beelden rond van de situatie rondom het circuit van Imola. Daarop is te zien dat delen van de paddock onder water staan omdat de rivier die naast de baan ligt buiten de oevers is getreden. Om die reden werd dinsdag al personeel van het circuit geëvacueerd. Ook gold er een geheel verbod om naar het circuit te reizen.

Code rood in de regio

In de regio Emilia-Romagna geldt sinds gisteren code rood. De code is afgegeven omdat het gebied al weken wordt geteisterd door extreme weersomstandigheden. Er zijn stortbuien, zware windstoten en overstromingen in het hele gebied. De situatie heeft inmiddels zelfs een aantal levens gekost. Dinsdagmiddag werd personeel geëvacueerd van het circuit en teams is gevraagd nog niet af te reizen naar de baan. Nu is de beslissing gemaakt om de Grand Prix voor nu helemaal te cancellen.

Formule 1
  • NLBeeld