Bizar: Brad Pitt's 'Formule 1-auto' gaat 263 kilometer per minuut!

Alle ogen zijn dit weekend gericht op de pitbox van Brad Pitt's Apple TV F1-team. Een blik op de schermen in de garage van APXGP leverde echter bijzondere data op.

Bizar: Brad Pitt's Formule 1-auto gaat 263 kilometer per minuut

Brad Pitt en Apple TV gebruiken het Grand Prix-weekend in Silverstone als het decor voor een nog altijd naamloze Formule 1-film. De sport heeft de productiemaatschappij alles gegeven wat het hartje begeert, inclusief een complete pitbox en tijd voor Brad om met zijn eigen auto op pad te gaan.

De door het team van Mercedes aangepaste Dallara Formule 2-auto zal op de grid figureren en tussen de sessies door wat rondjes mogen doen. Voor de overige teams is het kennelijk maar beter ook dat de 'APXGP'-machine aan de lijn blijft. Volgens de telemetrie in de Pittbox is de auto namelijk niet bij te houden.

"Realisme"

In een poging een meer realistische setting te creëren heeft Apple geprobeerd een echte pitbox na te bouwen. Daar horen uiteraard grote computerschermen met allerlei data en telemetrie bij. De productiemaatschappij vond het echter niet nodig om te controleren wat er precies weergegeven werd op die schermen.

De tabellen en grafieken zitten vol grote en kleine fouten en versimpelde weergaves, maar de manier waarop de snelheid aangeduid werd sprong het meest in het oog.

Kilometer Per Minuut

In plaats van kilometers per hour (KMH) of miles per hour (MPH) werd de snelheid namelijk gemeten in KPM. Aangezien kilometers per mijl nog minder logisch is gaan we er vanuit dat dit staat voor kilometer per minuut.

Een kleine omrekensom leert ons dat dit zich vertaald naar een kleine 15.780 kilometer per uur. Dat is ongeveer tien keer zo snel als de Lockheed SR-71 Blackbird, het snelste straalvliegtuig ooit.

Brad's bolide zou in een twee uur durende Grand Prix zomaar ongeveer 5260 rondjes Silverstone af kunnen ronden. De dominantie van Max Verstappen en zijn Red Bull RB19 zou daardoor meteen een verre herinnering worden. Gelukkig gunt de Amerikaan Max zijn lolletje ook even.

Formule 1
  • Formule 1, NASA