Eerste beelden: Met deze auto rijdt Brad Pitt dit weekend op Silverstone

Brad maakt een pitt-stop op Silverstone voor filmopnames.

Brad Pitt

Eerder werd al bekend dat acteur Brad Pitt zijn eigen pit-box (pitt-box inderdaad) heeft tijdens de Grand Prix van Groot-Brittanië op Silverstone dit weekend. Nu is ook de auto onthuld waarmee hij op het circuit zal rijden.

APXGP

Al anderhalf jaar komt er mondjesmaat nieuws naar buiten over de grote Apple TV-productie waaraan Brad Pitt onder andere met Lewis Hamilton werkt. Maar dit weekend vinden er daadwerkelijk opnames plaats. En daar hoort natuurlijk een auto bij.

En een grote aankondiging op de socials van F1, want daar kunnen we de eerste beelden van de auto vinden. We zien dat het gaat om een omgebouwde F2-auto met gouden accenten.

Online wordt er positiever gereageerd op de 'fictieve' livery, dan op de speciale livery waarmee McLaren dit weekend hun opwachting maakt. Iemand reageert onder de tweet van F1: "deze livery is prachtig". Anderen kunnen het niet laten om de vergelijking te maken met een bekend batterijenmerk.

Authentieke sfeerbeelden

De film-crew van Apple TV is het hele weekend aanwezig op Silverstone om beelden te maken in een 'authentieke sfeer'. De film wordt gemaakt in samenwerking met F1 en sir Lewis, maar wordt geregisseerd door Hollywood-grootheden Joseph Kosinksi (van onder andere Top Gun: Maverick) en geproduceerd door Jerry Bruckheimer en Chad Oman.

Details over het verhaal zijn nog niet naar buiten gebracht. Wel is bekend dat het verhaal gaat over F1-coureur Sonny Hayes en zijn team: ApexGP. Hayes' teamgenoot is Joshua Pearce, een Britse jongen uit een sloppenwijk die vanwege zijn huidskleur niet geaccepteerd wordt in Formule 1.

Formule 1
  • NLBeeld/F1