Brad heeft eigen Pittbox op Silverstone voor 'F1-team' 

Voor de Apple TV+ F1-film heeft Brad een eigen Pittbox gekregen op SIlverstone. Vanuit de garage zullen opnames gemaakt worden in een 'authentieke sfeer'.

Brad Pitt heeft pitbox op Silverstone voor eigen 'F1-team' 

We praten inmiddels al bijna anderhalf jaar over de grote Hollywood F1-film met Brad Pitt en Sir Lewis Hamilton, maar dit weekend lijkt er eindelijk schot in de zaak te zitten. Tijdens de Grand Prix van Groot Brittannië zal de crew van Apple TV+ hard aan de bak gaan om beeldmateriaal te vergaren in een 'authentieke sfeer'.

Filmen op een actief Grand Prix-circuit is nu eenmaal geloofwaardiger dan het achteraf toevoegen van allerlei geluiden en effecten. Apple lijkt daarmee een bladzijde uit het boekje van de cultklassieker Grand Prix (1966) te nemen.

ApexGP

Nu de langetermijntoekomst van Drive To Survive ongewis is doet de Formule 1 er alles aan om de Apple-film een succes te maken. Zo zal Brad Pitt een formatieronde mogen rijden met een F2-auto aangepast door het team van Mercedes. De auto zal zelfs opereren vanuit zijn eigen pittbox.

De eerste beelden van de garages geven al een paar kleine details weer van de de film. Het team van Pitt's karakter Sonny Hayes luistert naar de naam ApexGP, en lijkt qua kleurstelling geïnspireerd te zijn op het legendarische Brawn GP. Net als Brawn heeft Apex een motordeal met Mercedes.

Hayes' teamgenoot is Joshua Pearce, een Britse jongen uit een sloppenwijk die vanwege zijn huidskleur niet geaccepteerd wordt in Formule 1. Dat verhaal hebben we uiteraard eerder gehoord.

Veilige optie of politiek progressief?

Verdere details over het verhaal van de film zijn nog niet bekend, afgezien van het standaard recept van een ervaren ex-kampioen (Pitt) die een jonge hond op weg komt helpen. Dat hebben we bijvoorbeeld eerder gezien in de beruchte CART-pulpfilm Driven met Sylvester Stallone.

Aangezien het de eerste Formule 1-film is sinds Rush (2013) en Apple TV+ nog geen sterke reputatie heeft, zal de studio waarschijnlijk niet al teveel risico nemen.Volgens Sir Lewis zal de film zich echter vooral gaan profileren als een ideaalbeeld voor de toekomst van de Formule 1, vol diversiteit, inclusiviteit en gelijkheid.

Een releasedatum voor de nog altijd ongetitelde film is nog niet bekendgemaakt. Aangezien de productie nog in volle gang is kunnen we nog wel een jaar of twee gaan wachten.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots