F1-Boulevard: Brad Pitt verontschuldigt zich bij Martin Brundle 

Nog voor de race goed en wel begonnen was in Austin brak er al een miniatuur-dramaatje uit. Tijdens de traditionele grid walk werd Sky Sport's Martin Brundle namelijk op een pijnlijke manier afgewimpeld door Brad Pitt. De acteur heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

F1-Boulevard: Brad Pitt verontschuldigt zich  bij Martin Brundle 

De Grand Prix van Amerika van afgelopen weekend was zoals zo vaak een speeltuin voor de rijken en bekenden der aarde. Naast bijvoorbeeld Ed Sheeran en de mannen van Green Day waren Apple's CEO Tim Cook en acteur Brad Pitt aanwezig op het circuit.

Het duo zocht de spotlights in Austin om aandacht te trekken voor het opkomende Apple TV+ F1-project waarbij Pitt en niemand minder dan Lewis Hamilton sleutelrollen zullen spelen. De promotie van de film verliep echter niet bijzonder soepel.

Pittige interview

Voorafgaand aan de race was Sky Sports' coryfee Martin Brundle bezig met de traditionele grid walk, waarbij hij in recordtijd coureurs, celebrities en andere prominenten figuren probeert te interviewen. Uiteraard stond Mr. Pitt nogal hoog op het lijstje van de Brit.

Toen Brad eenmaal in beeld kwam ontstond er echter een ongemakkelijke situatie. De acteur had duidelijk geen zin of tijd om met één van de meest bekende figuren van de sport te keuvelen. Het afblazen van het interview viel slecht bij de fans op social media, ironisch genoeg precies de groep die Pitt met zijn film hoopt te bereiken.

Briefje voor Brundle

Vier dagen na het akkefietje besloot het team van Pitt dat het toch wel handig was om even een briefje te sturen naar Brundle. De PR-schade was inmiddels namelijk redelijk groot geworden.

Martin nam de excuses ruiterlijk aan en besloot zelf even te delen dat hij contact had gehad met de acteur. Brundle hamerde er bovendien even op dat niemand op de grid absoluut verplicht is hem te woord te staan. De interviews zijn immers altijd vrijwillig.

In het geval van Brad Pitt was het echter niet verstandig om zich zo laconiek op te stellen tegenover de stem van de sport. Gelukkig voor hem en Apple heeft het project nog altijd Lewis Hamilton aan boord om de hype weer aan te jagen.

De nog ongetitelde Apple TV+ F1-film heeft vooralsnog nog geen releasedatum.

Formule 1
  • BrunoPress