Brundle spreekt zich uit tegen Alonso: 'Hamilton is één van de eerlijkste en netste coureurs ooit'

De gerespecteerde F1-coryfee vindt de uitspraak van Fernando meteen na de clash op Spa onredelijk. Sir Lewis kan is volgens Brundle juist de meest eerlijke en nette racers in de geschiedenis van de F1!

Brundle spreekt zich uit tegen Alonso: 'Hamilton is één van de eerlijkste en netste coureurs ooit'

Het incident tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton op de openingsronde van de Belgische GP heeft de gemoederen hoog op doen lopen.

Alonso noemde zijn oude teamgenoot meteen na de crash een 'idioot die alleen weet hoe hij vanaf de eerste plek moet starten'. Hamilton nam die uitspraak zo serieus dat hij het incident niet wilde bespreken met 'Nando, al gaf hij toe dat hij inderdaad fout zat met zijn overhaaste inhaalactie in Les Combes.

Oneerlijke Alonso

In zijn column voor Sky Sports trekt oud-coureur Martin Brundle de lijn van Hamilton door. De Brit legt de schuld bij Sir Lewis, maar concentreert zich ook en vooral op het commentaar van Alonso. De uitbarsting van de Spanjaard is wat Brundle betreft onjuist en oneerlijk. Hamilton is naar zijn mening immers de meest nette en eerlijkste coureurs in de geschiedenis van de F1:

"Fernando's commentaar op de radio, al was het gevoed door woede en adrenaline, over dat Lewis alleen kan winnen vanaf de kop was naar mijn mening totaal onjuist en oneerlijk. Lewis is één van de eerlijkste en meest nette coureurs in de geschiedenis van de F1. Hij heeft niet te vaak professionele overtredingen hoeven te maken vanwege zijn weergaloze snelheid. Denk maar aan Brazilië vorig jaar om je eraan te herinneren hoe hij door het veld kan snijden. Twee keer."

Toch de fout van Lewis

Ondanks zijn commentaar op het commentaar van Fernando is Martin het eigenlijk alsnog eens met de tweevoudig wereldkampioen. Hamilton gaf nu eenmaal niet genoeg ruimte aan de Alpine-rijder, en veroorzaakte daarmee het contact:

"Lewis zei dat hij Fernando niet kon zien in zijn blinde hoek, maar hij moest daar toch echt ergens zijn. De Spanjaard deed zijn best om aan de binnenkant te blijven en ruimte te geven. Lewis zag de beelden en stak meteen zijn hand op en accepteerde de volledige verantwoordelijkheid."

Formule 1
  • Formula 1, ProShots / SIPA USA