'Brad Pitt gaat formatieronde rijden bij GP Silverstone'

De acteur heeft speciale toestemming gekregen om voor het veld uit te rijden op Silverstone. De opnames van de formatieronde zullen gebruikt worden voor de nieuwe Formule 1-film.

Brad Pitt gaat formatieronde rijden bij GP Silverstone

De hypemachine voor de nieuwe Apple TV+ Formule 1-film begint langzamerhand op gang te komen. Het project heeft nog altijd geen titel, maar zit al hoog in het vaandel bij commerciële rechtenhouder Liberty Media.

Met Brad Pitt als hoofdrolspeler en producer Sir Lewis Hamilton in een bijrol moet de film een nieuwe bron van publiciteit voor de sport gaan worden. Netflix-show Drive To Survive heeft inmiddels immers een houdbaarheidsdatum.

Pitt uit de pits

In tegenstelling tot DTS wil de crew achter de F1-film zo dicht mogelijk bij de realiteit van de Formule 1 komen. Regissuer Joseph Kosinki hanteerde die aanpak al eerder bij megahit Top Gun: Maverick.

In een poging realistische beeldmateriaal te vergaren heeft de studio volgens The Sun toestemming gekregen tijdens de formatieronde van de Grand Prix van Groot Brittannië een auto de baan op te sturen. De wagen zal bestuurd worden door Brad Pitt himself en voor het veld uit gaan rijden.

Pitt, George Clooney en Matt Damon met de beruchte Jaguar diamantneus, Monaco 2004.

Verzekeringskwestie

Met welke auto Pitt precies 'het veld zal leiden' is niet bekend. Het charteren van een moderne F1-bolide voor de 59-jarige acteur lijkt in ieder geval vergezocht. Brad heeft immers geen kaas gegeten van de F1-racerij, waardoor het risico op een zeer kostbare spin of crash (zelfs op die snelheden) te groot is. De verzekering zal waarschijnlijk niet akkoord gaan met een dergelijke stunt. Een showcar op een aanhanger is echter ook weer te langzaam. Op zondag 9 juli krijgen we in ieder geval uitsluitsel.