Red Bull vraagt fans te stemmen voor COTA-livery

Red Bull heeft de fans opgeroepen om het tweede speciale Amerikaanse kleurenschema te kiezen. Fans hebben de keuze uit twee liveries voor de bolides van Max Verstappen en Sergio Pérez.

Red Bull vraagt fans te stemmen voor COTA-livery

Red Bull Racing doet dit seizoen vrolijk mee met de trend van speciale liveries. Net als Williams en McLaren zet het team in op unieke kleurenschema's om een beetje extra publiciteit te generen.

Om te vieren dat de Formule 1 voor het eerst sinds 1982 drie Amerikaanse races op de kalender heeft het team een serie liveries bedacht voor Miami, Austin en Las Vegas. Na de psychedelische strepen voor Miami is het nu tijd om de kleuren voor Texas uit te zoeken.

Lasso of luiheid

Red Bull geeft de fans de keuze uit maar liefst twee liveries. De bovenste is een hommage aan het cowboy-imago van de staat Texas, waarbij rode en blauwe lijnen gecombineerd worden met een lasso. De onderste variant is een standaard Stars and Stripes-kleurenschema dat één op één overgenomen lijkt te zijn van de graphics op de uitloopstroken van het circuit in Austin.

'The Paddock'

Fans kunnen via Red Bull's online clubje 'The Paddock' hun stem uitbrengen op hun favoriete livery. Daar moeten ze echter wel even een account voor maken. De winnaar zal pas op 02 oktober verschijnen op de wagens van Max Verstappen en Daniel Ricciardo Sergio Pérez bij de Grand Prix van Amerika.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool