Dit is de winnende Gulf-livery voor Williams

Het team van Williams heeft het winnende kleurenschema van de Gulf-livery wedstrijd bekendgemaakt. De iconische kleuren zullen in Singapore, Japan en Qatar op de grid verschijnen.

Dit is de winnende Gulf-livery voor Williams

Een dikke maand geleden schreef Williams een verkiezing uit voor een nieuwe livery. Ter viering van het partnerschap met legendarische sponsor Gulf Oils was het team van plan voor drie Grand Prix de iconische kleuren op de FW45 te voeren. Fans kregen de kans om op een van de vier kleurenschema's te stemmen. Na drie rondes zou de winaar gekozen worden.

Bolder Than Bold

Inmiddels zijn de resultaten binnen. Verbazend genoeg werd de klassieke 'Heritage' niet gekozen als de winaar. De abstracte Visionairy en Contemporary werden het echter ook niet. Als compromis tussen modern en klassiek bleek Bolder Than Bold met een minimaal voordeel de meest populaire optie. De livery won met 51.9% van de stemmen de finale van Heritage.

Gelukskleuren?

Zoals gezegd zal Williams de kleuren gaan voeren in Singapore, Japan en Qatar. Geen van deze circuits liggen de in een rechte lijn razendsnelle bolide echt goed, maar het inzetten van de Gulf-livery biedt wellicht soelaas. De laatste keer dat het babyblauw en oranje ingezet werden door McLaren scoorde dat team immers een onverwacht podium in Monaco. Bij Williams zullen ze ongetwijfeld hopen op datzelfde geluk.

Formule 1
  • Williams Racing