Williams vraagt fans te stemmen voor Gulf-livery

Ter viering van het partnerschap tussen Gulf Oil en Williams organiseert het team een competitie tussen vier verschillende interpretaties van de bekende Gulf-livery. Via stemrondes krijgen de fans de kans om de kleuren van de FW45 te bepalen voor Singapore, Japan en Qatar.

Williams vraagt fans te stemmen voor Gulf-livery

Twee jaar geleden verblijdde McLaren de paddock van Monaco met een in de traditionele Gulf-kleuren uitgevoerde machine. Dit jaar doet nieuwe partner Williams tijdens datzelfde weekend een nieuwe poging om de publiciteit te grijpen met het lichtblauw en oranje.

Na een aankondiging eerder deze week werd een in de iconische kleuren uitgedoste variant van de FW45 verwacht voor de race in het prinsdom, maar Williams en Gulf besloten het dit keer anders aan te pakken.

Vier stuks

In plaats van een eenmalig kleurenschema voor Monaco heeft Williams namelijk maar lieft vier verschillende liveries naar voren geschoven. Een online competitie moet gaan bepalen welke van de vier gebruikt zal worden voor de Grand Prix van Singapore, Japan en Qatar. Naast het traditionele 'Heritage' zijn Williams en Gulf met drie moderne, vrijere interpretaties op de proppen gekomen: Visionary, Contemporary en Bolder Than Bold.

1. Heritage

2. Visionary

3. Contemporary

4. Bolder Than Bold

Drie rondes

Via de site van Williams worden drie stemrondes gehouden. De winnaars van de eerste twee vechten het uit in een finaleronde. De eerste ronde gaat tussen Contemporary en Bolder Than Bold.

De winnaar van die ronde zal het ongetwijfeld op moeten gaan nemen tegen het klassieke Heritage, aangezien Visionary doet denken aan een gedeeltelijke uitgewiste McLaren-livery. Voor welke uitdager ga jij?

Formule 1
  • Williams Racing