Williams stelt enorm teleur met ongeinspireerde 2023-livery

Na de teleurstelling van Red Bull leek Williams goede kaarten te hebben om wat leven in de brouwerij te brengen. Helaas ontbrak het in Grove aan alle creativiteit, ondanks een iconische nieuwe sponsor.

Williams stelt enorm teleur met ongeinspireerde 2023-livery

Het team van Williams leek na de teleurstelling van Red Bull voor opschudding te kunnen zorgen in het livery-lanceerseizoen. Eerder was namelijk uitgelekt dat het team een nieuwe partner gevonden had in Gulf Oils, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor een van de meest legendarische kleurenschema's aller tijden. We gingen de presentatie dan ook vol goed hoop in. Helaas stelde Williams vrijwel meteen teleur.

Minimale invloed

De 'nieuwe' kleurstelling is namelijk vrijwel precies hetzelfde als de oude. De invloed van Gulf blijft helaas beperkt tot een paar kleine logo's. Het lijkt erop dat het olieconcern dus toch geen rol als titelsponsor aangenomen heeft. Net als bij Red Bull werden de kleuren gepresenteerd op de auto van vorig jaar, al vond Williams het leuk om het ding aan te prijzen als de FW45.

Pas bij de pre-season test in Bahrein zullen we de echte FW45 gaan zien. Het zal ons erg benieuwen of de auto Williams eindelijk uit het diepe gat waar ze zich sinds 2019 bevinden kan trekken.

Formule 1
  • Williams Racing