Stefano Domenicali liet Red Bull doelbewust zakken bij onthulling

De F1 CEO deed bij de presentatie van de nieuwe Red Bull livery stof opwaaien door op het laatste moment niet op het podium te verschijnen. Volgens ESPN was dat geen toeval.

Stefano Domenicali liet Red Bull doelbewust zakken bij onthulling

Afgelopen vrijdag greep Red Bull Racing de spotlights met de lancering van de 'nieuwe' livery in New York. Het verder doodsaaie moment leek uit te lopen op een farce toen duidelijk werd dat het kleurenschema helemaal niet veranderd was, maar met de aankondiging van Ford als motorpartner voor 2026 wist het team het evenement nog iets te redden.

No Stefano

Dat ging echter niet zonder de nodige ongemakkelijke momenten. Vlak nadat Ford CEO Chris Jim Farley en de drie Red Bull coureurs het podium betraden werd F1 CEO Stefano 'Max is een kannibaal' Domenicali aangekondigd als volgende spreker. De Italiaan kwam echter helemaal niet opdagen, waardoor de presentatie na wat gehakkel een pijnlijke stiltes verder moest gaan.

Politieke beslissing

Stefano was uitgenodigd vanwege de aankondiging van Ford, aangezien het aantrekken van een nieuw automerk een primeur was voor de Formule 1 als geheel. Volgens ESPN besloot hij op het laatste moment dat het toch niet verstandig was om op te treden bij een prominent Red Bull-evenement.

Sinds Abu Dhabi 2021 en het budgetcapschandaal is elk licht spoor van partijdigheid immers extreem gevaarlijk. Domenicali wilde de complottheorieen niet aanwakkeren door pal voor de Red Bull logo's een vrolijk verhaal af te steken. Toen de camera's uit gingen kwam hij echter alsnog even buurten om toch aan zijn verplichtingen te voldoen. Achteraf was het waarschijnlijk de betere oplossing, maar Domenicali had het natuurlijk wel even eerder kunnen bedenken.

Formule 1
  • BrunoPress, Red Bull Racing