'Williams gaat McLaren nadoen in Monaco'

Met een paar cryptische hints heeft Williams duidelijk gemaakt waarschijnlijk een McLaren te zullen doen in Monaco. De overstap van sponsor Gulf Oil bied namelijk de kans op een mooie nieuwe livery voor de race in het prinsdom.

'Williams gaat McLaren nadoen in Monaco'

In de Formule 1 kan het soms raar lopen. Vanwege tegenvallende prestaties, mooie praatjes of verse cashinjecties spring coureurs, fabrikanten, motorleveranciers en sponsors naar hartelust van team naar team en van coureur na coureur. Een van de meest recente voorbeelden is Gulf Oil.

Het Amerikaanse oliemerk bekend van de iconische oranje/blauwe kleuren verruilde recent namelijk het team van McLaren voor dat van Williams. Helaas voor fans van klassieke liveries was de invloed van Gulf zeer beperkt. Veel verder dan een paar stickers kwam het niet.

Zelfde trucje

Binnenkort lijkt daar echter verandering in te komen. In de aanloop naar de Grand Prix van Monaco hebben Williams en Gulf namelijk gehint op iets nieuws. Met het oog op de publiciteitsstunt van Gulf en McLaren bij diezelfde race in 2021 laat zich raden wat de twee bedoelen. Lando Norris en Daniel Ricciardo mochten destijds namelijk met een in de prachtige kleuren uitgevoerde MCL35M meestrijden.

Vloek van de livery

Recent heeft het idee van een speciale livery een nare bijsmaak gekregen. Met name bij het team van Mercedes is men als de dood voor speciale kleurtjes na de blamage van Hockenheim 2019. Vorig seizoen durfde de formatie op Spa de volledige versie van een AMG-jubileumlivery niet te runnen. De toevoeging van klassieke racenummers was echter genoeg om een crash tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso te veroorzaken.

Voor Williams is dat slechte precedent er echter niet. Met de Gulf-auto wist Lando Norris immers een podium binnen te slepen. De kans dat Alex Albon of Logan Sargeant dat ook gaat lukken is echter een stuk kleiner.

Formule 1
  • Formula 1, NL Beeld / Proshots