F1 23 gameplay geeft voorproefje Las Vegas circuit

De nieuwe F1-game laat ons alvast 'genieten' van het Las Vegas Grand Prix circuit. Het resultaat is precies wat je ervan mag verwachten.

F1 23 gameplay geeft voorproefje Las Vegas circuit

De Formule 1 stevent dit seizoen af op een nieuw dieptepunt met toevoeging van de Grand Prix van Las Vegas. De race over de wereldberoemde Strip staat klaar om Miami te vervangen als het voor de traditionele F1-fan meest pijnlijke evenement op de kalender.

De exorbitante ticketprijzen (ook zonder zicht op de baan), het zeer Amerikaanse showgehalte en de extreem commerciële insteek beloven nu al een bijzonder schadelijk niveau van plaatsvervangende schaamte.

Gameplay promo

Ondanks alle issues doet de Formule 1 er uiteraard alles aan om de derde race in de Verenigde Staten zoveel mogelijk aan te prijzen. Het nieuwste wapenfeit van de PR-machine is een filmpje van de nieuwste F1-game. De gameplay bevestigt alle vooroordelen die al richting het casinocircuit geslingerd zijn.

Zoals verwacht biedt het blokje om in Vegas weinig spanning en sensatie. Na een serie ongeïnspireerde bochten komt onze piloot op het simpelweg gigantisch lange rechte stuk terecht. Het enorme stuk rechtuit geeft ons alweer de tijd om na te denken over betere dingen die we hadden kunnen kijken. Bovendien zullen ze zich in Milton Keynes nu al in de handen wrijven. Met het DRS-voordeel van Red Bull is de top twee in Las Vegas immers zo goed als beslist.

Wen er maar aan

Gelukkig voor diehard fans zal Las Vegas naar alle waarschijnlijkheid niet erg relevant zijn voor de stand in het kampioenschap. De gokstad staat namelijk gepland als de 22ste en één na laatste race van het seizoen. Een Red Bull 1-2 zal tegen die tijd voelen als een formaliteit.

We zullen alvast moeten gaan wennen aan de excessen van LV. De stad staat minimaal nog tien jaar op de kalender. Als het aan de organisatie ligt zal het evenement zelfs voor eeuwig blijven bestaan.

Formule 1
  • EA Sports, NL Beeld / BrunoPress