Las Vegas komt met tickets zonder zicht op de baan

De gokstad heeft de titel voor de meest synthetische F1-ervaring definitief binnengehaald. Nu de standaard tickets uitverkocht zijn probeert de organisatie de laatste dollars uit de fans te persen met een 'unieke' watch party. Onder begeleiding van live muziek en met de 'race-sfeer' worden de fans voor een groot scherm geparkeerd.

Las Vegas komt met tickets zonder zicht op de baan

Ondanks de vele problemen met allerlei andere gastlanden en locaties is er geen enkele Grand Prix zo onpopulair als die van Las Vegas. Het blokje om bij The Strip staat immers voor alles wat er misgaat binnen de moderne Formule 1.

Het dodelijk saaie stratencircuit, de door casinogeld gekozen locatie, extreem hoge ticketprijzen, de ordinaire glitz en glamour het showgehalte stoten de gemiddelde F1-fan resoluut tegen de borst.

Dom werkt

De organisatie van Las Vegas doet niet bepaald moeite om die eerste indruk van zich af te schudden. In typische stijl gaan ze er juist op volle vaart in mee.

En die aanpak lijkt te werken: de tickets voor de duurste Grand Prix op de kalender zijn namelijk al een tijdje uitverkocht. Zelfs extra tribunes konden niet aan de enorme vraag voldoen. De domme manier van promoten is kennelijk toch de beste manier.

Watch party

Het succes van de debiele marketing heeft de organisatie een overdreven gevoel van zelfvertrouwen gegeven. Nu er echt geen tribunes meer naast het circuit passen proberen de Amerikanen namelijk tickets te slijten voor een tribune in de buurt van het circuit.

De organisatie wil namelijk geld zien voor een veredelde watch party. Fans die in deze val trappen worden voor een groot scherm geparkeerd en krijgen voor en na de race live muziek van 'gevierde artiesten' te horen.

Precieze details zijn uiteraard nog niet bekend, maar Las Vegas belooft dat de tickets voor het opgedirkte buurtfeest 'betaalbaar' zullen zijn. We vrezen ervoor dat de organisatie een heel andere invulling heeft van dat begrip dan de gemiddelde F1-kijker. De komende maanden zal LV meer bekend maken over de scam het evenement.

"Ook al is het niet aan de baan, we verwachten later dit jaar tickets beschikbaar te stellen voor een unieke watch party op de iconische Las Vegas Strip. Dit evenement zal fans toestaan van de opwinding van het raceweekend te genieten, aangevuld door live muziek en entertainment acts van gevierde artiesten, met een betaalbare prijs."