De drie Amerikaanse Grand Prix meteen duurste op de kalender

De drie races in de States voeren meteen de ranglijst aan voor de duurste evenementen op de kalender. Voor een weekendje Las Vegas, Miami of COTA kun je zomaar een maandloon kwijt zijn.

Amerikaanse Grand Prix duurste op de kalender

Door de inzet van eigenaar en Amerikaanse mediagigant Liberty Media wordt de Formule 1 steeds Amerikaanser. Steeds meer sponsors, fabrikanten en zelfs nieuwe teams zien er nu heil in om een graantje mee te pikken van de zelfverklaarde koningsklasse van de autosport.

Dit jaar staat er zelfs voor het eerst sinds 2007 een fulltime coureur uit de States op de grid. De groeiende populariteit - mede dankzij docudrama Drive To Survive - heeft er bovendien voor gezorgd dat er in 2023 maar liefst drie Amerikaanse Grand Prix op de kalender staan.

USA! USA! USA!

Zoals met alles hebben de Amerikanen meteen geprobeerd de nummer 1 status te bereiken. Helaas is dat in dit geval op het gebied van ticketprijzen. Las Vegas, Miami en Austin zijn namelijk meteen de allerduurste, ook al is er bij die eerste nog geen meter gereden. Het trio zit ver voor de races in Azerbeidzjan, Saoedi Arabië, Monaco, Abu Dhabi, Mexico City, Singapore en Canada. We geven je de top drie in omgekeerde volgorde.

3. Circuit of the Americas / Austin

De goedkoopste GP op Amerikaanse bodem is meteen de enige met een traditioneel circuit. De prijzen zijn echter verre van ouderwets. Een standaard ticket voor het driedaagse weekend kost je omgerekend zo'n 445 euro. Voel je je echt speciaal, dan kan dat oplopen tot 5156 euro voor het VIP-pakket.

Wil je ook nog slapen in Austin? Dan kost dat 224 tot 1131 euro voor het hele weekend. Je accommodatie kan dan variëren van een hostelbed tot een vijfsterrenhotel. In totaal ben je dus 669 tot 6287 euro kwijt voor een weekendje Texas, uiteraard exclusief vliegtickets.

2. Miami

Miami schildert zich graag af als een van de meest glamoureuze en door VIP's meest drukbezochte Grand Prix. En dat zie uiteraard terug in de ticketprijzen. De tarieven voor een volledig weekend beginnen bij 556 euro voor een standaard ticket. Het einde van de schaal stopt pas bij 6579 euro. Een hostelbed heb je vanaf slechts €141, maar een dik hotel kan zomaar 1404 eurodollars kosten.

Nog zonder vliegtickets of fatsoenlijk eten zit je dus op 697 tot 7983 euro voor een weekendje bij de neppe botenvijver.

1. Las Vegas

De beruchte gokstad moet zijn debuut nog maken, maar kon uiteraard niet achterblijven bij Miami. Afgezien van alle oogverblindend dure speciale pakketten aangeboden door hotels en andere organisaties heeft Las Venturas Vegas uiteraard de duurste tickets.

Met een basisprijs van 471 euro is het evenement goedkoper dan Miami, maar de schaal loopt veel verder op. Het 'F1 Experiences Champions Club 3-day'-pakket moet namelijk minimaal 11.275 euro opleveren. De prijzen voor een slaapplek zijn vergelijkbaar met die van Vice City: 141 euro voor een hostelbed en 1409 voor een luxe hotel.

In totaal moet je dus 612 tot 13.459 euro kwijt voor een driedaags weekend.