Las Vegas geeft toestemming voor 10 jaar Formule 1

Het casinocircuit zal voorlopig niet van de kalender verdwijnen. De lokale overheid heeft de Formule 1 toestemming gegeven om nog tien jaar door te racen op The Strip.

Las Vegas geeft toestemming voor 10 jaar Formule 1

Met de komst van de Grand Prix van Las Vegas staan er dit jaar maar liefst drie Amerikaanse races op de F1-kalender. De agressieve uitbreiding van de sport op de Amerikaanse markt kent immers geen grenzen.

Nog voor er een meter gereden is kon het baantje op The Strip rekenen op de nodige kritiek vanwege een ongeïnspireerde layout en buitenaardse hoge ticketprijzen. Net als bij de farce van Miami worden dat soort praktische zaken echter volledig genegeerd. Een Grand Prix in een van de meest bekende steden van de Verenigde Staten is namelijk veel te lucratief.

Voor altijd

De lokale organisatie is zich terdege bewust van de aantrekkingskracht van het door een groot deel van de fans verguisde evenement. Eerder werd er namelijk al gedreigd dat de Grand Prix voor altijd op de kalender zou blijven.

Met behulp van de lokale overheid is de eerste stap richting het realiseren van dat dreigement gezet. De leden van de Clark Country Commission stemden dinsdag unaniem in met het verlengen van de vergunning voor de Grand Prix tot 2032. De organisatie heeft nu het recht om nog eens tien jaar de stad plat te leggen en openbare wegen te gebruiken voor het circuit.

Commercieel circus

Het vastleggen van de betonbak voor nog eens tien jaar maakt de weg vrij voor een verlenging van het driejarige contract met de Formule 1. De situatie steekt schril af tegenover die van het iconische Spa Francorchamps.

De Belgische baan wordt immers nog steeds met uitsluiting bedreigd nu de F1 z'n zinnen gezet heeft op lucratieve groeimarkten zoals China, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat elk traditioneel circuit vervangen wordt door een peperduur commercieel circus.

Formule 1
  • F1 Las Vegas Grand Prix