Steiner blij met Amerikaanse races: 'Las Vegas wordt een goede show'

De teambaas van het enige Amerikaanse F1 teams is positief over de toevoeging van een derde Amerikaanse Grand Prix. Volgens Guenther komt de geweldige show die Las Vegas op zal voeren komt de populariteit van de sport alleen maar ten goede.

Steiner blij met Amerikaanse races: 'Las Vegas wordt een goede show'

Onder de vleugels van Amerikaanse mediagigant Liberty Media is de Formule 1 de laatste jaren flink aan het vercommercialiseren. De kalender is inmiddels aangevuld met races in lucratieve groeimarkten, waardoor het absolute maximum inmiddels bereikt is.

Het meest belangrijke punt op de agenda was het uitbreiden van de invloed van de sport in Amerika. Door de toevoeging van festival-achtige evenementen in Miami en Las Vegas is dat doel inmiddels bereikt. Met COTA, Montreal en Mexico zijn er nu vijf Grand Prix op het Noord-Amerikaanse continent.

Dit is wat de fans willen

De overvolle, onlogische kalender en twijfelachtige kwaliteit van de nieuwe evenementen heeft al voor de nodige kritiek gezorgd. Tegenover RaceFans kon Haas teamchef Guenther Steiner zich echter niet vinden in de mening van de criticasters. Volgens de man uit Zuid-Tirol zijn de ontwikkelingen juist goed. De fans willen immers alleen maar méér:

"Ik denk natuurlijk dat 24 een hoop races is maar de vraag is er, de fans willen zien wat we doen wat het grootste compliment is dat ze ons kunnen geven en we moeten hard werken om ze blij te maken. Drie races in Amerika, ik denk dat het op het juiste moment komt. De sport is al populair en het wordt nog populairder in Amerika."

Goede show

Steiner meent bovendien dat er een goede verscheidenheid zit tussen de drie Amerikaanse Grands Prix. Daar heeft hij inderdaard een punt: COTA is immers een circuit, Miami is een parkeerplaats en Las Vegas is een betonbak. Twee van de drie hebben zich al bewezen, maar Guenther meent dat Las Vegas een goede show zal verzorgen:

"Meer races zijn goed en elk van deze [Amerikaanse] races heeft een eigen ding dat ze onderscheidt, ze zijn geen copycat van elkaar. Ik denk dat het heel goed is en Amerika is een heel groot land, en ze zullen elkaar niet in de weg zitten. [Van] twee van de races weet ik dat ze heel goed zijn en ik denk dat Las Vegas een goede show zal verzorgen."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool