Las Vegas Grand Prix tickets nóg duurder dan Monaco en Miami

De race langs The Strip wil zich maar al te graag profileren als één van de meest exclusieve evenementen op de kalender. De organisatie heeft alvast een voorzet gegeven door de ticketprijzen asociaal duur te maken. Zelfs het prestigieuze Monaco en het overgewaardeerde Miami vallen bij de betonbak in Nevada in het niet.

Las Vegas Grand Prix tickets nóg duurder dan Miami en Monaco

De Formule 1 ziet zichzelf al decennia als de top van de autosport. Nergens anders gaat er zo veel geld om in het rondjes rijden met razendsnelle doodskisten. Al die lol moet echter betaald worden, waardoor de ticketprijzen voor de meeste Grand Prix best pittig zijn.

Toch betaal je een heel ander bedrag bij bijvoorbeeld de Red Bull Ring vergeleken met rijkeluisspeeltuin Monaco. Verschil moet er immers zijn, zelfs op het toppunt van de autosport. Met het aantrekken van de Grand Prix van Las Vegas is er echter een nieuwe koning van pijnlijke dure kaartjes verschenen.

Baas boven baas

De race in de betonbak van de gokstad is net als Miami onderdeel van de agressieve Amerikaanse expansie van F1-rechtenhouder Liberty Media.

Het evenement bij het footballstadion van de Miami Dolphins kreeg al de nodige kritiek te verwerken vanwege de exorbitante prijzen, vooral bij de hilarische synthetische botenvijver. De organisatie van Las Vegas zag die controverse en besloot er nog eens keihard overheen te gaan.

De prijzen

Een weekendje Las Vegas begint voor de F1 fan bij 500 dollar, aldus de officiële site. Dat is slechts 90 méér dan een driedaagse ticket in Monaco, maar er is een cruciaal verschil: de Amerikanen verwachten namelijk dat je je eigen stoeltje meeneemt. Jazeker: vijfhonderd ballen voor een staanplaats. Je mag echter wel naar hartelust eten en alcoholvrije drankjes nuttigen.

Wil je toch een vaste zitplaats hebben? Dan kom je uit op het viervoudige van een standaard ticket. Drie dagen op de tribune kost namelijk gewoon 2.000 dollar. Ter vergelijking: de duurste tribuneticket in Monaco is 1.500 dollar.

Je komt dan in de 'MSG Sphere'-sectie bij bocht 5 tot en met 9 te zitten. Het is niet bekend of de genoemde prijs een basisprijs of een vaste prijs is. Het zou zomaar kunnen dat een bepaalde tribune duurder uitvalt.

Dat is bijvoorbeeld het geval in de 'East Harmon Zone', waar je minimaal 2.500 dollar voor neer moet tellen. Dan zit je echter wel bij de paddock en de pits en heb je zicht op bocht 1 tot en met 4. Belangrijk detail: tickets bedoeld voor een bepaalde zone geven geen toegang tot andere zones. Je kunt dus niet even vanaf de tribune een kijkje gaan nemen bij de 500 dollar plebs in het sta-gedeelte.

Ben je echt stinkend rijk, dan kun je gaan voor de 'PH1 Skybox Shared Hospitality' in dezelfde zone. Hier kun je vanzelfsprekend duur eten en wél en echt biertje drinken. Kosten: 10.000 dollar voor drie dagen. Zelfs in die Skybox ben je echter niet de absolute top of the bill. Voor de hospitality in de South Koval en North Koval Zone is de prijs namelijk op aanvraag...

Zielloos rijkeluisfeestje

Met zulke extreme prijzen kunnen we haast wel garanderen dat het circuit vol zal stromen met steenrijke dagjesmensen die verder weinig met de sport te maken zullen hebben, net als in Miami.

En dat komt Las Vegas natuurlijk prima uit: de beroemde gokstad drijft immers op zulke lui en herkenbare celebrities. De echte F1-fan wordt echter buitengesloten. En dat is voor een kunstmatige, extreem commercieel evenement als de Las Vegas Grand Prix misschien maar beter ook.

Formule 1
  • Formula 1 Las Vegas Grand Prix