Dit betaal je voor een botenvijver-ticket bij de Miami Grand Prix

De Miami GP Yacht Club werkt perfect op de lachspieren, maar wat ben je eigenlijk kwijt voor zo'n exclusief verblijf aan het kraakheldere synthetische water?

Dit betaal je voor een botenvijver-ticket bij de Miami Grand Prix

We hebben al een tijdje hartelijk kunnen lachen om de extreem neppe jachthaven van het circuit van Miami. De Yacht Club bestaat immers uit niets meer dan een groep boten op een betonnen plaat naast een steiger. Voor de vorm is de vloer nog even bedekt met verfrissende waterfolie. Het is het perfecte recept voor een eindeloze stroom aan grappen op social media.

Bloedserieus

De gekunstelde baai is zo belachelijk dat je bijna vergeet dat de organisatie bloedserieus is. De Yacht Club wordt immers gesponsord de MSC Cruises en dient als een hoogst exclusieve sectie van het circuit.

Daarmee probeert Miami de andere prestigieuze F1-jachthavens in Abu Dhabi en Monaco na te apen, waar ook alleen de superrijken de portemonnee trekken voor een ticket.

Exclusieve prijs

Die drang naar exclusiviteit zie je pijnlijk duidelijk terug in het aantal flappen dat je voor een Yacht Club ticket neer moet tellen. Een plekje aan het koele foliewater kost je namelijk minimaal 9.500 dollar per persoon.

Dat is omgerekend nog altijd een dikke 9000 euro. Naast toegang tot de bootjes kun je dan ook naar hartelust dineren en drinken in de nabijgelegen club.

Veel geld neertikken voor je stoeltje is overigens vrij normaal bij de Miami Grand Prix. Voor de allergoedkoopste weekendtickets werd nog altijd tussen de 700 en 900 dollar gevraagd. Desondanks is de hele boel gewoon uitverkocht. Het ziet ernaar uit dat de Formule 1 eindelijk een echte hit aan het worden is in de VS.

Formule 1
  • <a href="https://www.youtube.com/channel/UCdhNvtajwypOXAOUQB_XO9Q">Joel Franco</a> via YouTube, Red Bull Content Pool