Het circus gaat door: Miami verplaatst F1-paddock naar footballveld

Na de neppe botenvijver hebben ze in Florida weer iets nieuws bedacht om de clownshow te 'verbeteren'. Vanaf dit jaar moet de paddock van de Formule 1 namelijk ondergebracht gaan worden in het Hard Rock Stadium van de Miami Dolphins...

Het circus gaat door: Miami verplaatst F1-paddock naar footballveld

De Grand Prix van Miami blijft maar voor hilariteit zorgen. Als een van de meest zielloze en over-commerciële races op de kalender (op Las Vegas na dan) is het evenement natuurlijk ook makkelijk af te fakkelen, maar de organisatie helpt niet bepaald mee om de schade te beperken.

Zo zagen we bij de eerste editie al fragiel asfalt, skilifts boven het circuit, een extreem krappe chicane onder een openbare weg, een gruwelijk ongemakkelijke podiumceremonie en een volledig synthetische botenvijver. In een poging verder te surfen op de golf van hoongelach en verbazing hebben de Florida Men alweer iets nieuws bedacht.

Footballpaddock

In plaats van de weinig inspirerende en op bepaalde punten zelfs ronduit gevaarlijke layout aan te pakken gooien ze er in Miami namelijk nog een gimmick tegenaan: een paddock op een footballveld.

De organisatie heeft er namelijk voor gezorgd de hospitality units van de F1, FIA en de teams voortaan op het gras van het Hard Rock Stadium opgezet zullen worden. Amerikaanser dan enorme motorhomes in een gigantisch footballveld kan immers niet.

Meer, meer, meer!

Het kampeerveldje zal worden aangevuld met een enorm nieuw permanent Paddock Club-complex boven op de pits. Naast de Paddock Club worden de MIA Marina, Hard Rock Beach Club, en F1® Fan Zone allemaal verbeterd en wordt er meer hospitality ruimte gecreëerd bij The Vista in bocht 1 en The Boathouse bij de MIA Marina botenvijver.

Nieuw asfalt

Zoals gezegd blijft de layout van het parkeerplaatscircuit onveranderd. maar met behulp van het bedrijf van F1-architect Hermann Tilke zullen er toch pogingen gedaan worden om de inhaalmogelijkheden te verbeteren. Het zwakke asfalt dat vorig jaar van ellende uit elkaar viel en voor veel vuil naast de ideale lijn zorgde zal vervangen worden door professioneler materiaal.

'Spektakel'

We kunnen ons in ieder geval weer opmaken voor een hoop 'spektakel' bij de tweede editie van de F1 Crypto.com Miami Grand Prix. Het circus zal vlak na door China veroorzaakte lege maand plaatsvinden in het weekend van 5-7 mei. Een krappe week daarvoor zit iedereen nog in Azerbeidzjan, waardoor de clownshow ook nog eens een enorme logistieke uitdaging wordt. We kijken er al naar uit...

Formule 1
  • FORMULA 1 CRYPTO.COM MIAMI GRAND PRIX