Williams bevestigt Logan Sargeant voor 2023

Het was al voorzichtig bekendgemaakt, maar nu is het officieel: in 2023 zal Williams een stoeltje maken voor Logan Sargeant. De 21-jarige F2-coureur is de eerste Amerikaanse F1-rookie in jaren.

Williams bevestigt Logan Sargeant voor 2023

Na openlijk geflirt met Nyck de Vries en geruchten rond Mick Schumacher en Daniel Ricciardo koos Williams er uiteindelijk toch voor om in de eigen vijver te vissen. Het team zette namelijk in op F2-coureur en Williams Junior Logan Sargeant, ondanks het feit dat hij nog geen superlicentie in bezit had.

Door extra optredens in vrije trainingen hielp het team hem echter mee om op het vereiste aantal punten te komen. Met een zesde en een vijfde plek in Abu Dhabi verzekerde Logan zich uiteindelijk van het felbegeerde papiertje. De Amerikaan eindigde het seizoen echter als vierde in het kampioenschap, met twee overwinningen en één podium.

Beter dan Latifi?

Williams besloot even een dagje te wachten met de aankondiging, maar heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat Sargeant de 'King' Nicholas Latifi zal gaan vervangen. Na drie seizoenen ploeteren konden de cheques van Latifi's familiebedrijf zijn tegenvallende prestaties niet meer goedmaken.

Het aannemen van Sargeant is echter geen garantie op beterschap: de Amerikaan heeft in de autosport immers nog nooit een titel naar binnen weten te slepen. Net zoals Latifi.

Marketingkampioen

Qua prestaties zal Sargeant zich dus nog moeten bewijzen, maar het PR-plaatje is alvast compleet. Logan is namelijk de eerste Amerikaan in de Formule 1 sinds Alexander Rossi vijf keer uitkwam voor Manor Marussia in 2015.

Met een Amerikaanse eigenaar, drie Amerikaanse Grand Prix en de razende populariteit van Drive To Survive is Sargeant dus meer dan welkom. Een potentiële wereldkampioen - zoals Oscar Piastri - is hij echter vooralsnog nog niet.