Nicholas Latifi neemt de verkeerde afslag op Suzuka (video)

Net als je denkt dat het niet erger kan, vindt Goatifi een manier. De Canadees nam een bladzijde uit het boekje van James May en wist te verdwalen op een een Formule 1-circuit.

Nicholas Latifi neemt de verkeerde afslag op Suzuka (video)

In de geschiedenis van de Formule 1 zijn er ontelbare slechte coureurs geweest, maar niemand lijkt de rol met zoveel enthousiasme op zich te nemen als Nicholas Latifi. De erfgenaam van het Sofina-voedselimperium weet vrijwel elk weekend de muur te vinden, en is in gevechten zich net zo bewust van zijn tegenstanders als Mark Rutte van de publieke opinie.

Verdwaald op Suzuka

Na een dramatische blunder in gevecht met Zhou Guanyu in Singapore kreeg Latifi voor de race in Japan een gridstraf aangemeten, die hij later 'oneerlijk' durfde te noemen. In de vrij trainingen op Suzuka leek hij de moed al opgegeven te hebben.

Bij het aanremmen voor de Casio Triangle-chicane was The Goat namelijk iets te vroeg. Als een ware James May stuurde de Canadees in bij de eerste gelegenheid en kwam hij een doodlopend stuk van het circuit tegen.

De verklaring van Nicky was onbetaalbaar. Hij probeerde namelijk toch nog even de auto de schuld te geven: "Niet zeker wat daar gebeurde. De auto...heel vreemd. Maar ik ben oké."

Kimi-impressie

Latifi's blunder doet nog het meest denken aan de excursie van Kimi Räikkönen op Interlagos in 2012. The Iceman had echter de smoes dat zijn Lotus op slicks in de regen van de baan gleed, waardoor hij uitkwam op de toegangsweg voor de support paddock.

Kimi raasde door in de hoop dat hij zijn weg terug kon vinden naar het circuit, maar kwam toen een dicht hek tegen. Met een indrukwekkende spin turn reed de Fin toch maar weer terug, waarna hij zijn weg kon vervolgen.

Formule 1
  • BrunoPress
  • F1 Onboard