Alfa Romeo-teambaas veegt Latifi van de kaart: 'Soms heb je een motorprobleem, soms Latifi'

Na Singapore had Fred Vasseur prachtig commentaar klaar voor de klungelige Canadees. De Alfa Romeo-chef ziet een DNF door Latifi inmiddels als een onvermijdelijk natuurlijk gegeven, net als technische problemen.

Alfa Romeo-teambaas veegt Latifi van de kaart: 'Soms heb je een motorprobleem, soms Latifi'

Nicholas Latifi is inmiddels een legende geworden. Helaas voor Nicky is dat niet vanwege zijn fabelachtige talent, maar een hilarisch gebrek daaraan. Er is inmiddels bijna geen race voorbij gegaan zonder dat de Canadees een muur of bandenstapel van dichtbij bekeken heeft en na zeventien Grands Prix staat hij nog altijd 21ste in een kampioenschap met 20 vaste rijders.

Verwoestende natuurkracht

Met name bij het team van Alfa Romeo heeft King Latifi een mythische status gekregen. De Williams-rijder is namelijk al twee keer de oorzaak geweest van een non-finish voor het Zwitsers-Italiaanse team. Nadat hij Valtteri Bottas het grind in tikte op Spa wist hij in Singapore de andere Alfa van Zhou Guanyu van de rechter voorwielophanging te ontdoen. Alfa Romeo teambaas Fred Vasseur liet na de race weten Nicholas inmiddels te zien als een soort verwoestende, onvermijdelijke natuurkracht:

"Niet finishen heeft niets te maken met geluk of pech. Soms was het een technisch probleem, soms een motorprobleem, soms Latifi."

Orkaan Latifi

Net als een orkaan kan Goatifi weinig doen om zijn aard te verbergen, maar de FIA vond het toch nodig om de Canadees te straffen voor zijn bizarre actie op de straten van Singapore.

Voor de Grand Prix van Japan heeft hij namelijk een gridstraf van vijf plaatsen meegekregen. Gezien zijn gemiddelde kwalificatiesnelheid is dat echter meer een lichte tik op de vingers dan een zware straf. Na Suzuka heeft Nicholas nog vier races om zijn nulscore te verbeteren, voordat zijn carriere met een sisser eindigt.

Formule 1
  • BrunoPress