Nicholas Latifi moet vijf plekken terug in Japan

De Canadese klungel heeft zich op Singapore flink in de nesten gewerkt. Voor zijn bizarre actie die een crash met Alfa Romeo's Zhou Guanyu veroorzaakte heeft The Goat zowaar een gridstraf gekregen voor Suzuka. Hoeveel zin dat heeft voor de langzaamste man van het veld weet echter niemand.

Nicholas Latifi moet vijf plekken terug in Japan

Zoals iedereen inmiddels weet is Nicholas Latifi is met afstand de beste rijder van het veld. De Canadees won vorig jaar eigenhandig het wereldkampioenschap en test elk weekend uitvoerig de botsveiligheid van zijn Williams.

Dit weekend in Singapore leek hij dat laatste echter even vergeten te zijn. Ondanks natte omstandigheden vanaf de zaterdag had Goatifi immers nog helemaal geen muur van dichtbij gezien.

Linksaf de race uit

Op ronde 7 van de Grand Prix deed hij een poging om die fout te herstellen. In gevecht met de Alfa Romeo van Zhou Guanyu besloot Nicholas gewoon even niet in zijn spiegels te kijken en pardoes naar links te sturen in de remzone.

Daar was Mr. Zhou echter al aangekomen, waardoor de Williams en Alfa Romeo elkaar hard raakten. Door de impact brak de rechter voorwielophanging van de Alfa, en begaven de linker achterband en ophanging het bij de Williams. Beide coureurs konden hun weg niet vervolgen.

Onzichtbare Alfa

Volgens King Latifi was de rood/witte Alfa Romeo simpelweg onzichtbaar. Hij had namelijk in zijn spiegels gekeken bij het uitkomen van de vorige bocht, en toen was er nog helemaal niets te zien. Zhou Guanyu en de FIA konden zich echter niet vinden in die lezing van de situatie.

Verplichte smoes

De stewards hadden al helemaal geen medelijden met Nicky. De Canadees werd aangewezen als hoofdverantwoordelijke voor het incident, aangezien hij met zijn bruuske stuuractie geen ruimte liet voor zijn Chinese conculega.

Latifi kreeg vanuit de FIA een gridstraf van vijf plaatsen voor de volgende race opgelegd, en zag twee strafpunten bijgeteld worden op zijn licentie. Bij de Grand Prix van Japan in Suzuka zal hij dus gegarandeerd als laatste moeten starten.

Op basis van zijn snelheid is dat echter niet echt een straf. Nicholas staat na 17 race immers nog altijd 21ste in een kampioenschap met 20 vaste coureurs. Op Suzuka zal hij tenminste een keer een smoes hebben voor een start vanaf de laatste rij van de grid.

Formule 1
  • BrunoPress