Foto: Internet neemt Charles Leclerc op de hak om parkeer-skills

Of het gebrek daaraan.

Charles Leclerc

Het seizoen van Charles Leclerc bij Ferrari verloopt niet helemaal zoals hij had gehoopt. Met zijn tot nu toe behaalde 74 punten staat de coureur op een schamele zevende positie in het klassement. Ook buiten de baan zit het hem niet mee. Momenteel wordt er op Twitter behoorlijk de spot gedreven met de parkeer-skills van de Monegask.

Parkeerpolitie

De opvallende Ferrari 488 Pista van Leclerc wordt regelmatig door fans gespot in Monaco en omstreken. Dat weerhield de Ferrari-coureur er echter niet van om de wagen nogal... twijfelachtig te parkeren. Het lijkt erop dat Leclerc nogal wat moeite had om de bolide in het parkeervak te maneuvreren. Gevalletje haast of toch gewoon onkunde? De online parkeerpolitie is er in ieder geval gelijk bij om de coureur op de hak te nemen. Iemand schrijft bij de foto: "Ik mag dan wel geen F1-coureur zijn, maar ik kan in ieder geval wel beter inparkeren dan Charles Leclerc."

Opvallend undercover

Charles gebruikte zijn Pista vorig jaar nog om horlogedieven achterna te zitten toen hij werd beroofd van een peperduur Richard Mille RM67-02 horloge. Een tweetal mannen ging er na de beroving op een scooter vandoor, waarop Charles de achtervolging inzette in zijn Ferrari. Dat de auto, opvallend versierd met de vlag van Monaco, niet het meest ideale undercover-voertuig is, bleek destijds ook al. Het speurwerk van Leclerc leverde namelijk niets op. Later is er wel alsnog een viertal mannen opgepakt op verdenking van diefstal van het horloge.

Formule 1
  • NLBeeld