McLaren neemt nieuwe updates mee naar Belgische GP

Zal dit het team een keer de winst opleveren?

mclaren updates

Sinds de laatste succesvolle updates voor de Grand Prix van Oostenrijk heeft het team van McLaren niet stilgezeten. Ze maken bekend ook naar de aankomende Grand Prix van België een aantal nieuwe updates mee te nemen. Dit meldt een Italiaanse Formule 1-site.

Updates

De MCL60 presteert sinds de updates in Oostenrijk opvallend beter dan voorheen. Lando Norris haalde zowel op Silverstone als in Hongarije een tweede plaats en in Oostenrijk eindigde hij vierde. Ook Oscar Piastri finisht de afgelopen twee races in de top 10.

Maar waar Red Bull Racing heeft aangegeven dat er dit jaar geen updates meer volgen, is McLaren nog niet klaar. Wat de updates precies inhouden is nog niet duidelijk, dat zal dit weekend blijken.

Max met pensioen

Volgens Norris zijn de updates in ieder geval wel hard nodig. Afgelopen weekend werd hem in Hongarije de vraag gesteld of hij zichzelf binnenkort ziet winnen na twee podiumplekken. Daarop reageerde hij: "Misschien als Max met pensioen gaat. Op dit moment zijn ze te snel. Het zou kunnen als ze een fout maken of als er iets anders tegenzit."

Ook hintte de Brit afgelopen weekend al op de updates: "Vier of vijf races terug hadden we moeite om Q2 te halen en nu vechten we om pole position en podiums. We nemen er voor nu genoegen mee en later in het jaar komt onze tijd nog wel."

Formule 1
  • NLBeeld