Formule E oprichter meldt: 'We ontvangen Perez met open armen'

"We wachten met open armen op Checo zodra hij het zat is om in de Formule 1 te rijden."

sergio perez

Hoewel het contract van Sergio Perez pas na het seizoen van 2024 afloopt, is zijn toekomst in de Formule 1 onderwerp van gesprek. De laatste paar races lijkt Perez zich te herpakken en ook Christian Horner en Helmut Marko stellen met klem dat er geen reden is tot zorg voor de Mexicaan.

Mocht het allemaal toch anders lopen, weet de Mexicaan nu in ieder geval dat hij niet werkloos thuis komt te zitten. Alberto Longo, mede-oprichter van de Formule E, zegt namelijk Perez met open armen te ontvangen in zijn klasse.

De grote rol van geld

In een interview met de krant ESTO zegt Longo: "We wachten met open armen op Checo zodra hij het zat is om in de Formule 1 te rijden. Checo is een persoonlijke vriend. Ik stuur hem iedere week een berichtje met daarin dat we erg van hem houden en dat we op hem wachten als hij klaar is met zijn carrière in de Formule 1."

Longo zegt verder dat hij het jammer vindt dat geld zo'n grote rol speelt in de sport. Volgens hem krijgen (jonge) talenten hierdoor geen eerlijke kans. "In de hele autosport vermoorden we helaas het talent van de coureurs. Dat komt door het simpele feit dat er geld wordt gevraagd om in verschillende auto's en teams te racen. Voor mij is dat geen sport."

Goede vriend

Alberto Longo en Sergio Perez hebben een lange geschiedenis samen. De Mexicaan racete in 2009 voor Addax in de GP2. In die tijd was Longo de teambaas van het team.

Formule 1
  • NLBeeld