Hamilton stelt: 'Als ik in de auto van Pérez zat, zou het anders lopen voor Max'

De Brit denkt dat het klassement er heel anders uit had gezien als hij achter het stuur zat van de Red Bull van Pérez.

lewis hamilton

Nu de helft van het raceseizoen voorbij is, leggen steeds meer coureurs zich neer bij de monstervoorsprong van Max Verstappen. Red Bull blijkt onverslaanbaar. Na Toto Wolff, die afgelopen weekend zei de resultaten van Verstappen zo veel mogelijk te negeren, spreekt nu ook Lewis Hamilton zich uit over de suprematie van het team. "Momenteel is het onmogelijk om de Red Bulls te verslaan", zegt de coureur tegen het Belgische Sporza. "Tenzij ze de finish niet halen."

Overigens denkt Hamilton wel dat het er allemaal heel anders voor had gestaan als hij in de auto van Sergio Péreze had gezeten.

Anders gelopen voor Max

Slechts twee seizoenen geleden was het nog nek aan nek tussen Hamilton en Verstappen. Dat is iets waar de Brit nu alleen nog van kan dromen. "Ze gaan acht tienden tot een seconde harder per ronde", stelt hij. Hij gaat verder: "Natuurlijk wil ik ook zo'n snelle auto. Als ik in Sergio's auto zat, zou het anders lopen voor Max", lacht de coureur in het interview. "Maar dat is niet het geval."

Toch ziet Hamilton de toekomst zonnig in: "Op een dag zullen we hen weer kunnen uitdagen. We zetten momenteel kleine stapjes. We kijken uit naar die grote stap om ook voor de top twee te kunnen strijden."

Formule 1
  • Sporza
  • NLBeeld