McLaren op tournee door Nederland in aanloop naar Dutch Grand Prix

Het Formule 1-team zal op verschillende plaatsen in Nederland opduiken.

mclaren tournee nederland

McLaren heeft aangekondigd op een tournee door Nederland te gaan in aanloop naar het Grand Prix-weekend op Zandvoort. Deze staat gepland in het weekend van 25 tot 27 augustus.

Het team van Lando Norris en Oscar Piastri wil Nederlandse Formule 1-fans de ultieme McLaren-ervaring voorschotelen in verschillende steden in Nederland. Ook is er speciale aandacht voor simsracen tijdens de events.

Tournee door Nederland

De Dutch Grand Prix op Zandvoort is het eerstvolgende evenement op de Formule 1-kalender na de zomerstop. Voor het derde jaar op rij zal er geracet worden op Zandvoort. Hoewel de coureurs de zomerstop meestal aanpakken om bij te komen en op te laden, zit het team van McLaren niet stil. Ze werken aan een ultieme Grand Prix-ervaring voor fans en hopen hiermee in contact te komen met Nederlandse fans.

Tijdens de events, die op verschillende plekken in Nederland georganiseerd worden, biedt McLaren onder andere VR Pitstop-games en simulatoren waarmee fans zich kunnen inleven in de Formule 1-coureurs. Deze vinden plaats in een speciale McLaren truck. Buiten de truck kan ook een polaroidfoto gemaakt worden.

Het tourschema van McLaren ziet er als volgt uit:

5 augustus - Maastricht

12 en 13 augustus - Leeuwarden

18 en 19 augustus - Eindhovven

24 en 25 augustus - Utrecht

Het team laat weten dat Lando Norris en Oscar Piastri niet aanwezig zijn.

Simracen toegankelijk maken voor fans

Het voornaamste doel van de evenementen van McLaren is het toegankelijk maken van simracen en Formule 1. Directeur Licenties & Digitale Producten van McLaren Racing, Lindsey Eckhouse zegt hierover in een statement: "Fans staan centraal in alles wat we doen. We zoeken altijd naar mogelijkheden om mensen dichter bij ons team te brengen en hen nieuwe manieren te geven om verbinding te maken met McLaren. Simracen is een spannende en toegankelijke manier om aan het racen te gaan, en deze tour geeft fans door heel Nederland de mogelijkheid om hun vaardigheden uit te proberen."

Formule 1
  • NLBeeld