Wolff heeft geen goed woord over voor Mercedes-strategie: 'alle verkeerde keuzes gemaakt'

Hij noemt de race verder een catastrofe.

mercedes

Toto Wolff is niet te spreken over de resultaten van Mercedes tijdens de Dutch Grand Prix. De Oostenrijker is woedend en zegt dat de 'hele race verpest' is door de strategie van het team. hij noemde de race een catastrofe en wil de werkwijze analyseren. Deze uitspraken doet hij tegen Sky Sports.

Helemaal verkeerd

In het gesprek windt hij er geen doekjes om: "We hebben het helemaal verkeerd gedaan. We moeten dit grondig gaan nakijken. Dit is niet iets wat van één onderdeel of één persoon komt." Volgens Wolff ligt het aan de communicatie tussen de coureurs, pitmuur, strategie en de mensen die het weer in de gaten houden.

"Dit is absoluut ver onder ons niveau, ook van mij. Het is dan ook goed dat dit nu zeer doet, dat het ons steekt." Het gevoel past bij de houding van beide coureurs na de race. Van Russell hoorden we ook tijdens de race al een on-board voorbij komen waarin hij zich kwaad afvroeg waar het in hemelsnaam verkeerd is gegaan.

Constructeurskampioenschap

Wolff zegt hierover: "Het is heel erg vervelend, want de auto had tempo. Vanaf de pitstops was het een kwestie van zo goed mogelijk herstellen. (...) We hadden echt veel verder vooraan kunnen staan." Mercedes staat na de resultaten op Zandvoort nog steeds tweede in het constructeurskampioenschap, maar Aston Martin loopt elf punten in. Momenteel staat het team van Fernando Alonso en Lance Stroll nog veertig punten achter op Mercedes.

Toch ziet de Oostenrijkse teambaas ook positiviteit in het verschiet: "Ik heb liever dat we een goede pace en een snelle raceauto hebben, zelfs met matige resultaten. Zelfs als dat pijn doet. Dit is bittersweet, want het resultaat is gewoon erg slecht. Het had gekund, maar dat telt niet in deze sport."

Formule 1
  • NLBeeld