Horner: 'Ricciardo-comeback niet eerder dan Singapore'

Red Bull-opperhoofd Christian Horner maakt zich geen illusies over het herstel van DannyRic. Nadat hij een botje in zijn hand brak zal de goedlachse Australiër op zijn vroegst in Singapore zijn tweede comeback maken.

Horner: 'Ricciardo-comeback niet eerder dan Singapore'

De crash van Daniel Ricciardo in de tweede vrije training op Zandvoort heeft grote gevolgen voor de comeback van de Australiër. In de Hugenholtbocht probeerde Ricciardo de wagen van de eerder gecrashte Oscar Piastri te ontwijken, waardoor hij rechtdoor de muur in schoof.

Het incident verliep zo snel dat Daniel - ondanks al zijn ervaring - vergat beide handen van het stuur te halen. Door de klap brak hij een middenhandsbeentje, waardoor Red Bull-reserve Liam Lawson opgeroepen moest worden om hem te vervangen.

Het herstelproces

Lawson mag het stoeltje voorlopig nog even houden, aldus Red Bull-teambaas Christian Horner. De normale hersteltijd voor Daniel's blessure bedraagt namelijk zo'n 10 tot 12 weken. Een terugkeer dit weekend op Monza is daardoor bij voorbaat uitgesloten. Net zoals Lance Stroll bij de eerste races van het seizoen zal Ricciardo echter veel eerder weer instappen dan gebruikelijk is. DannyRic is immers onder behandeling bij de bekende MotoGP-dokter Javier Mir, dezelfde man die Stroll's razendsnelle herstel mogelijk maakte.

Volgens Red Bull teambaas Christian Horner is de precieze duur van dat herstelproces cruciaal voor Ricciardo's tweede comeback:

"Het draait natuurlijk allemaal om het herstel en hoe lang dat duurt. Voor een gewone sterveling zou het waarschijnlijk zo'n 10 tot 12 weken zijn, maar we weten dat deze jongens niet normaal zijn. Dus het draait allemaal om dat herstelproces, hoe lang dat zal duren, zal het drie weken zijn, is het een maand, is het zes weken? Niemand weet het echt."

Verloren momentum

Ricciardo aast nog altijd op het stoeltje naast Max Verstappen.

Met slechts twee races achter de rug na zijn comeback was Ricciardo volgens Horner bijzonder gefrustreerd over het verlies aan momentum. De Australiër had het gevoel dat hij juist net zijn mojo terug aan het vinden was.

Nu zijn herstelproces ongewis is mist hij waardevolle tijd om zijn vorm terug te vinden en zich te bewijzen voor het tweede Red Bull Racing-stoeltje. Horner waarschuwt echter voor het te vroeg terugkomen in Singapore, een van de fysiek zwaarste circuits op de kalender:

"Dat is waar hij het meest gefrustreerd over was. Ik weet zeker dat hij Singapore in het achterhoofd heeft als doel. Maar Singapore is waarschijnlijk een van de moeilijkste circuits op e kalender."

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press / Proshots