Daniel Ricciardo deelt update uit ziekenhuis: handoperatie geslaagd

De coureur werkt hard aan zijn herstel.

daniel ricciardo

Na een crash tijdens de tweede vrije training op vrijdagmiddag in Zandvoort, is Daniel Ricciardo zondagochtend geopereerd aan zijn hand. De Australische AlphaTauri-coureur laat via Instagram weten dat hij het goed maakt en dat de operatie is geslaagd.

Geen setback, maar onderdeel van de comeback

De crash tijdens de training gebeurde omdat Ricciardo de gecrashte Oscar Piastri te laat zag. Hij zei hier later over dat hij twee keuzes had: Of tegen Piastri aanrijden of in de muur eindigen. Vanzelfsprekend koos hij voor het laatste, maar het ging allemaal zo snel dat de AlphaTauri-rijder geen tijd had om zijn stuur los te laten. De terugslag van het stuur zorgde daardoor voor een breuk in zijn hand. Zijn middenhandsbeentje om precies te zijn.

Een paar dagen na de crash laat Ricciardo dat hij op de ochtend van de race op Zandvoort geopereerd is aan zijn hand. Hij schrijft bij een foto van zichzelf in een ziekenhuisbed: 'Hey iedereen. Ben vanochtend geopereerd. Heb voor het eerst metaalwerk gekregen, dus dat is best cool. Heel erg bedankt voor alle berichtjes (...). Dit is geen terugval, maar onderdeel van de comeback.'

In het diepe gegooid

Door het incident van Ricciardo werd Nieuw-Zeelander Liam Lawson opgeroepen als vervanger. De 21-jarige coureur maakt onderdeel uit van het Red Bull Racing-opleidingsprogramma en strijdt momenteel om de titel in de Japanse Super Formula. Van te voren was Christian Horner zich ervan bewust dat de coureur in het diepe werd gegooid. Tegenover Sky Sports zei de Red Bull teambaas: "Liam is de reservecoureur van beide teams, precies voor een scenario als dit. Hij wordt in het diepe gegooid met slechts één vrije training in een auto waarmee hij volgens mij nog niet eerder heeft gereden. (...) Dit is de Formule 1. Je krijgt je kans; het ongeluk van de één is het geluk van de ander. Ik weet zeker dat hij het goed zal doen."

De coureur eindigde uiteindelijk op een nette dertiende plek, voor teamgenoot Yuki Tsunoda. Of Liam Lawson volgend weekend ook als vervanger van de geblesseerde Ricciardo moet aantreden is nog niet duidelijk.

Formule 1
  • Red Bull Racing Content Pool