Dit zijn de titelkandidaten voor het F1-schadekampioenschap

3. Pierre Gasly - $1.686.000

Het team van Alpine is meer dan goed vertegenwoordigd in de top tien van het schadekampioenschap. Mede door aanvaringen met elkaar hebben de Franse coureurs een indrukwekkende schadepost op kunnen bouwen.

Na het incident in Australië deed Pierre Gasly zijn uiterste best om goed te scoren door maar liefst twee keer hard de muur te raken in Baku. De crashes werden aangevuld met een brand in de vrije training. Een kleine rekening in Silverstone werd goedgemaakt door de tweede clash met Ocon in Hongarije.

2. Sergio Pérez - $1.917.000

Checo's titelaspiraties in het reguliere kampioenschap zijn inmiddels vervlogen, maar als het op schades aankomt doet de Mexicaan nog goed mee. Een keiharde smak op zijn eerste vliegende ronde in de kwalificatie voor Monaco voegde meteen meer dan een miljoen aan zijn score toe.

Een tweede crash in Hongarije tijdens de vrije training was opnieuw goed voor zijn titelkansen. Contact met Lewis Hamilton tijdens de Sprint leek zijn leiding in het kampioenschap te verzilveren, tot afgelopen weekend.

1. Logan Sargeant - $2.444.000

Zoals met alles kan er maar één de beste zijn. In dit geval is dat niemand minder dan Logan Sargeant. De jonge Amerikaan vecht volgens de geruchtenmolen voor zijn stoeltje bij Williams, maar met zijn sterke positie in het schadekampioenschap doet hij daarin geen goede zaken.

Logan begon zijn schadeseizoen voorzichtig met een kapotte voorvleugel in Miami, maar in Spanje vond hij zijn momentum. Met een crash in de derde vrije training won hij een hoop plekken in het kampioenschap. Bij de eerste vrije training op Spa herhaalde hij dat trucje, met nog meer schade tot gevolg. De echte klapper kwam echter pas op het circuit van Zandvoort. Met twee flinke schuivers in de kwalificatie én de race voegde Sargeant zomaar bijna 1,5 miljoen dollar aan zijn score toe.

Dankzij die enorme piek is Logan Sargeant tot nu toe de onbetwiste schadekampioen van 2023. De tijd zal het leren of hij deze vorm vast zal kunnen houden.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots, Formula 1, NL Beeld / Action Press / Proshots