Bevestigd: Hamilton en Russell tekenen beide nieuw contract bij Mercedes

Het team maakt het nieuws zojuist bekend.

f1

Het is eindelijk officieel gemaakt door Mercedes: Lewis Hamilton en George Russell hebben beide bijgetekend bij het Duitse team. Dit betekent dat de line-up in ieder geval tot eind 2025 ongewijzigd blijft.

Lewis Hamilton rijdt al sinds 2013 voor mercedes en zijn huidige contract stamt uit 2021. Eind dit jaar loopt die overeenkomst af, wat voor veel speculatie zorgde over de toekomst van de zevenvoudig wereldkampioen. Hoewel die zelf nooit geheimzinnig heeft gedaan over de intentie om bij te tekenen bij Mercedes. Ook Toto Wolff meldde al verschillende keren dat de contractonderhandelingen met Hamilton al in februari weer waren begonnen. Met een korte boodschap meldt Hamilton het nieuws op Instagram: "ons verhaal is nog niet af."

Vertrouwen winnen

Ook het contract van Russell is verlengd. Hij is sinds 2022 onderdeel van de line-up van het F1-team van Mercedes. Hij reed daarvoor drie seizoenen bij Williams. Het contract van de Brit liep officieel tot eind 2024. Zijn contract liep waarschijnlijk tot eind 2024, maar is nu tot in ieder geval eind 2025 verlengd.

In een statement laat de coureur weten blij te zijn met de voortzetting van de samenwerking. “Ik ben opgegroeid met dit team, in 2017 voegde ik me al bij het juniorprogramma. Dit is mijn thuis en het voelt fantastisch om onze speciale relatie te verlengen tot eind 2025”

Hij gaat verder: “Na de overstap naar het racezitje bij Mercedes vorig jaar, wilde ik het vertrouwen en het geloof dat Toto en de rest van het team in mij hadden terugbetalen. Mijn eerste pole en overwinning was een ongelofelijk gevoel. Belangrijker is echter dat het geweldig is om met iedereen in Brackley en Brixworth samen te werken om de auto beter te maken. Hun loyaliteit, visie en harde werk is inspirerend. We hebben de afgelopen achttien maanden een aantal significante stappen gemaakt en we worden als team alleen maar sterker. Ik kijk ernaar uit dat momentum voort te zetten in 2024 en 2025. We doen er alles aan om terug te keren aan de top.”

We dromen elke dag

In een verklaring laat ook Hamilton weten blij te zijn. “We dromen elke dag om de beste te zijn en we hebben de afgelopen tien jaar er samen aan gewerkt om dat doel te bereiken. De top bereiken lukt niet van de ene op de dag of binnen een kort tijdsbestek. Het vergt toewijding, hard werken en commitment. Het is een eer om met dit geweldige team de geschiedenisboeken in te gaan.” Aan ambitie voor de komende jaren geen gebrek, zo maakt de Brit duidelijk: “We zijn nooit hongeriger geweest om te winnen. We hebben geleerd van elk succes, maar ook van elke tegenslag. We blijven onze dromen najagen, we blijven vechten ongeacht de uitdaging en we zullen weer winnen. Ik ben het team dat me op en naast de baan gesteund heeft zeer dankbaar. Ons boek is nog niet uit, we zijn gebrand om samen nog meer te bereiken en we geven niet op voordat dat gelukt is.”

Formule 1
  • Mercedes F1