Hill verrast door zure uitspraken Wolff: 'Toto is normaal zo sportief'

Het commentaar van Toto op de records van Max Verstappen heeft vriend en vijand verbaasd. Zelfs notoire Mercedes-supporter Damon Hill vindt de met azijn doordrenkte uitspraken te ver gaan.

Hill verrast door zure uitspraken Wolff: 'Toto is normaal zo sportief'

Afgelopen weekend schreef Max Verstappen geschiedenis door als eerste coureur tien overwinningen op rij te pakken. De historische mijlpaal was uiteraard reden voor een feestje in de Red Bull-pits. Dat zinde Mercedes-opperhoofd Toto Wolff totaal niet.

De Oostenrijker probeerde via de media afbreuk te doen aan Verstappen's prestaties door te stellen dat dit soort 'irrelevante' records hem niet totaal niet interesseren. Dergelijke statistieken waren volgens Wolff alleen interessant voor de nerds van Wikipedia.

Onbeschofte Toto

De denigrerende, bijzonder zure uitspraken van Wolff vielen in de paddock niet bijzonder goed. Zelfs bij de normaal richting Verstappen vrij kritische Damon Hill schoten de quotes in het verkeerde keelgat. De wereldkampioen van 1996 verklaarde bij Sky Sports onaangenaam verrast te zijn door de houding van Toto. Hill schrijft de recente kritiek toe aan de voortdurende problemen voor Mercedes. Toto en co zijn wellicht een beetje gefrustreerd:

"Het klonk een beetje onbeschoft en niet erg hoffelijk, en niet zoals Toto want hij is normaal erg sportief. Ik denk dat hij nu een beetje pijn heeft. Ze weten hoe het is om te domineren en ze kwamen niet eens op het podium [in Monza]."

"Ze lijken een beetje klem te zitten [bij Mercedes] en ze kunnen er niet echt achter komen wat ze moeten doen, maar wie kan dat wel? Ferrari leverde geweldig werk in Monza - het [circuit] paste bij hun auto, denk ik - maar het lijkt alsof Red Bull overal waar we heen gaan de overhand heeft en we gewoon moeten zitten en kijken hoe het zich ontvouwt. Kan Red Bull elke race winnen dit seizoen? Dat is niet onmogelijk."

Max is speciaal

Nadat hij het team van Mercedes een lichte veeg uit de pan gaf stak Hill de loftrompet af voor Verstappen. Het razende succes van Red Bull kan volgens de Brit niet alleen toegeschreven worden aan de dominante RB19. Max is nu eenmaal speciaal:

"Hij heeft iets bereikt dat niemand ooit gedaan heeft, en het Red Bull team heeft 24 van de laatste 25 Grand Prix gewonnen. Ze hebben veertien races gewonnen dit jaar en het is een ongelooflijke record, maar je kunt het niet alleen aan de auto toeschrijven. Deze gast is speciaal."

"Gedurende zijn carrière, vanaf het moment dat hij arriveerde in de Formule 1, heeft hij dingen gedaan die niemand eerder gedaan had, en hij blijft dit seizoen afwerken."

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press, Red Bull Content Pool