Hill: 'Max Verstappen moet kappen met de Formule 1'

Volgens de wereldkampioen van 1996 moet Max stoppen met zeuren en iets anders gaan doen. Het commentaar van de Nederlander op de toekomst van de Formule 1 valt bij Damon niet bepaald goed.

Hill: 'Max Verstappen moet kappen met de Formule 1'

De Formule 1 lijkt de laatste tijd in een constante staat van verandering te zijn. Tot grote schrik van traditioneel aangelegde fans en coureurs sleutelt Formula One Management constant aan zaken zoals de lengte van de kalender en het format van de Grand Prix weekenden, worden er steeds meer nietszeggende stratencircuits in ongeïnteresseerde maar zeer rijke landen uit de grond gestampt en worden er zelfs wilde ideeën zoals omgekeerde DRS en een roulatiesysteem voor GPs serieus bekeken.

Max wordt het zat

Het gegoochel met de historie, traditie en waarden van de Formule 1 is een doorn in het oog van regerend wereldkampioen Max Verstappen. De Nederlander reageerde op meerdere van dit soort onderwerpen met de stelling dat hij niet langer in de sport zou blijven als het zo door zou blijven gaan. Na hevige kritiek op stratencircuits zette hij zich onlangs af tegen de zoveelste verandering aan de door hem lauw ontvangen sprint-weekenden:

"Zelfs als je het format verandert, vind ik niet dat het in het DNA van de Formule 1 ligt om dit soort sprint races te doen. Ik hoop dat er niet teveel veranderingen zullen komen, want anders zal ik niet lang blijven rondhangen."

Meteen ophoepelen

Bij Sky Sports commentator en oud wereldkampioen Damon Hill is het commentaar van Verstappen kennelijk in het verkeerde keelgat geschoten. De 62-jarige Brit trok bij de Sky Sports F1-podcast van leer tegen Max vanwege zijn 'dreigement' om met de Formule 1 te stoppen. Volgens Hill moet de Nederlander niet zeuren, maar meteen daad bij het woord voegen. Als hij er geen lol meer in heeft kan het beter meteen ophoepelen, de titels zijn immers al op zak:

"Het dreigement van Max over zijn pensioen is heel ongewoon. Het is een beetje vreemd om te horen, is het niet? Ik bedoel, wat gaat hij dan doen? Hij zou nu moeten stoppen. Stop nu - het is hem gelukt!"

"Je noemde lol - ik denk dat dat een heel belangrijk punt is. Heeft hij lol? Want soms denk ik dat hij er geen lol aan heeft. Ik denk dat je moet houden van wat je doet, anders is het een sleur."

Dovemansoren

De oproep van Damon is ongetwijfeld aan dovemansoren gericht. Nu Verstappen en Red Bull op hun meest dominant zijn - en de regels de komende drie jaar stabiel blijven - peinst Verstappen er niet over om de handdoek al in de ring te gooien. Max heef nog een contract bij Red Bull racing tot 2028. Tegen die tijd kan hij als 30 jarige meervoudige wereldkampioen nog eens goed na gaan denken over de toekomst.

Formule 1
  • NL Beeld / BrunoPress, Red Bull Content Pool