Sky Sports frontman vindt snelheid Red Bull zorgelijk: 'Alsof F2 verdedigde tegen F1'

David Croft maakt zich zorgen de Formule 1 na het dominante optreden van Red Bull in Saoedi Arabië. De verpletterende inhaalactie van Max Verstappen op Lewis Hamilton ziet de Brit bovendien als reden om te twijfelen aan de effectiviteit van de budgetcap en testrestricties.

Crofty vindt snelheid Red Bull zorgelijk: 'Alsof F2 verdedigde tegen F1'

Voor de tweede race op rij was het team van Red Bull simpelweg niet bij te houden. Ondanks een wederom slechte start pakte scoorde Sergio Perez vanaf pole position een relatief eenvoudige overwinning. De vanaf P15 gestarte Max Verstappen had bovendien geen enkele moeite om naar de tweede plaats te rijden.

Tijdens zijn inhaalrace pakte hij met kinderlijk gemak beide Mercedessen. Voor de actie op Russell hoefde de Nederlander niet eens te wachten tot de laatste DRS-zone, tot grote verbazing van Sky Sports-commentatoren Martin Brundle en David Croft.

Zorgelijke pace

Bij de Sky Sports F1-podcast kreeg Crofty de kans nog even na te praten over de prestaties van Red Bull en Max Verstappen. De 52-jarige commentator noemde de pace van de RB19 ronduit zorgwekkend:

"Als je zag hoe Max door het veld sneed om als tweede te finishen...kijk, dat is ook iets waar ik mee een beetje zorgen om maak. Want bij het ingaan van die race, toen we aan het praten waren met iedereen in de paddock, zei niemand dat ze met Max zouden vechten als hij achter ze kwam."

"Want iedereen zei 'ze zijn niet onze race, Red Bull is niet onze race op dit moment. We zullen het niet makkelijk voor ze maken maar we willen niet teveel tijd verliezen met hem ophouden en dan onze eigen race verpesten.'"

Klasse apart

De overmacht van RBR zorgt er volgens Croft zelfs voor dat de budget cap en aerodynamische testrestricties in twijfel getrokken moeten worden. De maatregelen hebben immers duidelijk niet gewerkt om het veld dichter bij elkaar te brengen. Op dit moment is de Red Bull dan ook letterlijk en figuurlijk een klasse apart:

"Dat baart me een beetje zorgen, want het hele punt van de budget cap en de windtunnel en ook de CFD-restricties was om het veld dichter bij elkaar te brengen, zodat je niet een team zou krijgen dat voorbij komt knallen zoals Max deed bij Lewis. En ik zei dat het was alsof een F2-auto zich probeerde te verdedigen tegen een F1-auto."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool