Ted Kravitz geeft Hamilton gelijk: 'Red Bull inderdaad snelste auto ooit'

Je verwacht het niet, maar de pitreporter van Sky Sports heeft zich achter Sir Lewis geschaard. Volgens Ted heeft de Red Bull RB19 inderdaad het grootste snelheidsvoordeel ooit.

Ted Kravitz geeft Hamilton gelijk: 'Red Bull inderdaad snelste auto ooit'

Na afloop van een voor hem teleurstellende Grand Prix van Saoedi Arabië deed Lewis Hamilton een opvallende uitspraak. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen is de huidige Red Bull namelijk de snelste auto die hij ooit heeft gezien.

Het voordeel van de RB19 is zelfs nog groter dan dat van de Mercedessen waarmee hij de sport domineerde in de eerste jaren van de turbo-hybride formule. Zelfs de Mercedes W11 uit 2020, officieel de snelste machine in de geschiedenis van de F1, valt volgens Lewis in het niet bij de Red Bull.

Ted Talk

Het commentaar van de Brit is gezien zijn verleden met Mercedes vrij ironisch, maar dat heeft Sky Sports-journo en boycottkoning Ted Kravitz er niet van weerhouden om Hamilton te ondersteunen. De F1-coryfee bevestigde bij zijn werkgever dat de RB19 inderdaad de snelste auto ooit was, met dank aan de FIA. Wel gaf Ted een duidelijkere schets van wat Sir Lewis daar eigenlijk precies mee zou bedoelen:

"Punt A, dat is zo, Lewis Hamilton heeft gelijk, en B, waar hij het over heeft is het gemak waarmee Max Verstappen hem in kon halen op het rechte stuk op het moment dat hij zijn DRS opende. Wat Lewis zegt is dat hij nog nooit iemand zoveel snelheid heeft zien winnen door de DRS te openen. Hij snapt niet hoe dit mogelijk is."

Red Bull-trucjes

Kravitz meent dat het snelheidsvoordeel van de Red Bull onverklaarbaar is. Alle ogen zijn volgens hem gericht op de RB19 om het geheim te kunnen achterhalen:

"Er zijn een hoop intriges rond het technische gedeelte van de Formule 1, er zullen een hoop mensen kijken naar de Red Bull en zeggen 'hoe zijn zij in staat om op dat rechte stuk bijna 20 mijl per uur voordeel te krijgen op alle anderen?"

Formule 1
  • Red Bull Content Pool