Verstappen totaal niet tevreden met Jeddah: 'Ik kom hier niet om tweede te worden'

Na een technisch probleem in de kwalificatie reed Max van P15 naar P2. Toch kan de Nederlander niet genieten van het resultaat: de tweede man is immers de eerste verliezer.

Verstappen totaal niet tevreden met Jeddah: 'Ik kom hier niet om tweede te worden'

Door de totale overmacht van Max Verstappen in alledrie trainingsessies en de eerste fase van de kwalificatie leek de regerend wereldkampioen af te steven op een relatief eenvoudig overwinning in Saoedi Arabië.

Een gebroken aandrijfas gooide midden in Q2 echter roet in het eten. Zonder representatieve tijd moest Verstappen zich redden vanaf de vijftiende plek op de grid. Tegen de tijd dat de finishvlag viel had hij zich teruggevochten naar P2, maar teamgenoot Sergio Perez bleef buiten handbereik.

Tweede is eerste verliezer

Vanaf het middenveld naar een podium rijden op een smal stratencircuit zou voor iedere andere coureur een droom zijn, maar voor Max was er niets positiefs aan het raceweekend in Jeddah. De Nederlander wist met een late snelste ronde de leiding in het kampioenschap met een enkel puntje voorsprong te behouden, maar toch voelde de race als een nederlaag. Verstappen komt immers niet opdagen om tweede te worden:

"Ik kwam terug tot op de tweede plek, wat goed was. En natuurlijk, over het algemeen, is het gevoel in het hele team [dat] iedereen blij is. Maar persoonlijk ben ik niet blij. Want ik ben hier niet om tweede te worden."

Absolute perfectie

Nu duidelijk is dat het kampioenschap tussen de beide Red Bulls uitgevochten zal worden eist Verstappen absolute perfectie van zijn team. Het kan en mag niet zo zijn dat de titelstrijd uiteindelijk besloten zal worden door een serie technische mankementen. Daar kan ene L. Hamilton nog over meepraten. Vanaf dit moment moet de betrouwbaarheid van de Red Bull ijzersterk zijn:

"Je werkt erg hard op de fabriek om ervoor te zorgen dat je hier in goede staat arriveert, en er gewoon voor zorgt dat alles perfect in orde is. En dan moet je een inhaalrace doen."

"Ik vind het niet erg om te doen. Maar als je om een kampioenschap vecht en zeker wanneer het erop lijkt alsof het tussen slechts twee auto's is, dan moeten we ervoor zorgen dat die twee auto's ook betrouwbaar zijn."

"We moeten ervoor zorgen dat we betrouwbaar zijn zonder enige problemen. Mijn eerste weekend was niet erg soepel vanwege de enorme verschuiving in de balans van de test naar het raceweekend, en wat andere dingen die op de achtergrond speelden. Een nu, alweer, na drie positieve trainingssessies, heb ik een probleem in de kwalificatie."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool