Jeremy Clarkson vindt Max Verstappen een absolute klootzak 

In zijn column voor roddelkrant The Sun heef JC flink van leer getrokken tegen de tweevoudig wereldkampioen. Verstappen is na het akkefietje in São Paulo flink gedaald in de waardering van Jezza.

Jeremy Clarkson vindt Max Verstappen een absolute klootzak 

Als een van de weinige prominente Britten loopt tv-legende Jeremy Clarkson nog altijd niet mee met de uitvoerige Hamilton-polonaise. Clarkson kon zich juist veel meer vinden in de wilde en rebelse stijl van rivaal Max Verstappen.

Jezza durfde de Nederlander zelfs te verdedigen op social media, waardoor hij een stortvloed aan kritiek over zich heen kreeg. Na de teamradio-rel in São Paulo is daar echter verandering in gekomen.

Hero naar zero

In zijn column voor roddelvodje The Sun is Jeremy zeer kritisch op de acties van Max in de slotfase van de Grand Prix van São Paulo. In zijn ogen is Max in recordtijd van hero naar zero afgegleden. Het radiobericht schilderde Verstappen volgens Clarkson af als een absolute klootzak:

"Ondanks de controverse waren we allemaal blij toen [Verstappen] zijn eerste wereldtitel won. En nog blijer toen hij z'n tweede won. Maar in de slotfase van de Braziliaanse Grand Prix van afgelopen weekend, tijdens één kort radiobericht, besloot iedereen plotseling dat hij eigenlijk een klootzak was. Niets sinds Maradona's Hand van God is zo snel iemand van hero naar zero gegaan."

Verwende snotaap

Clarkson maakt zich niet zozeer druk om het vermeende onrecht richting Perez, maar het publieke imago van Verstappen. De Nederlander zette zich volgens Jeremy door zijn woorden en daden neer als een verwende, bevoorrechte, ongehoorzame snotaap:

"Hij werd gevraagd om af te remmen en zijn teamgenoot erlangs te laten. Geen probleem. Hij was al wereldkampioen dus het maakte niet uit of hij nu vierde of veertiende werd. Maar het maakte heel erg uit voor zijn teamgenoot, Sergio Perez, want hij [was] nog steeds betrokken bij een felle strijd voor de tweede plek. En wat Max zei in zoveel woorden was: 'Nee'."

"Nu was er een moment - in Monaco - waarbij Sergio Max niet echt hielp, maar er zijn meer dan genoeg gevallen waarbij hij dat actief deed. En dat is niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is dat Max zijn baas niet gehoorzaamde en publiekelijk overkwam als een verwende, bevoorrechte snotaap die simpelweg het concept van aardig zijn niet begrijpt."

Het is de auto

Als afsluiter nam JC toch nog even een bladzijde uit het Hamilton-handboek. Clarkson erkende dat Verstappen waarschijnlijk de beste in zijn sport is, maar voegde er even fijntjes aan toe dat zijn auto belachelijk dominant was in 2022. Zelfs met een Britse presentatrice achter het stuur zou de RB18 de meeste Grand Prix nog met een halfuur voorsprong winnen, aldus Jeremy:

"Hij mag denken dat hij de beste in zijn sport is en dat is hij waarschijnlijk. Maar die auto van hem is zoveel sneller dan die van alle anderen dat je Rachel Riley erin kan zetten en zijn nog steeds de meeste Grand Prix zou winnen met een halfuur voorsprong."

Formule 1
  • BrunoPress