Jeremy Clarkson start Twitterstorm met positief commentaar over Verstappen

De TV-legende heeft een doodzonde begaan op social media: Brits zijn en toch niet Lewis Hamilton steunen. Na positieve uitspraken over Max Verstappen vielen iedereen met een Union Jack-bril over JC heen.

Jeremy Clarkson start Twitterstorm met positief commentaar over Verstappen

In Nederland kennen we sinds de ontketening van Max Verstappen in 2016 de beruchte oranje bril. Ongeacht de omstandigheden of zijn eigen acties heeft Max het nooit verkeerd. Alles ligt aan anderen, de FIA is partijdig en Mercedes heeft altijd geluk. Aan de andere kant van het kanaal zien we precies hetzelfde, maar dan omgekeerd. Met zijn zeven wereldtitels en talloze records is Lewis Hamilton de golden boy van het Verenigd Koninkrijk. Niemand is beter dan hij en iedereen moet gewoon maar aan de kant voor zijn status.

Ook in de grotendeels Britse pers kunnen we die voorkeur voor Sir Lewis en co ontdekken, vraag maar aan Fernando Alonso. Er is echter een prominente Brit die een andere mening toebedeeld is: niemand minder dan Jeremy Clarkson. De altijd vocale aardappelboer deelde al eerder zijn mening over de twijfelachtige acties van Hamilton. Zo wist hij de situatie tijdens de bizarre start van de Grand Prix van Hongarije goed samen te vatten:

Waardering voor Max

Naast een afkeer voor Hamilton kunnen we Jeremy nu ook een waardering voor zijn grootste rivaal toedichten. Na de zenuwslopende slotfase van de Grand Prix van Amerika was JC bijzonder onder de indruk van de stuurkunsten van Verstappen. Helaas voor hem viel het compliment aan de Nederlander nogal slecht bij zijn fanatiek Britse achterban.

Niets speciaals

De Twitterhorde kon niet begrijpen wat er nou zo speciaal was aan de prestatie van Max. Hij had zijn start immers verknald en de eerste plek verloren. Verder reed hij toch in de snelste auto, dus de Mercedes van Hamilton voor blijven op oude banden was helemaal niet indrukwekkend. Ook de treuzelende Haas van Mick Schumacher werkte volgens de Britse fans in het voordeel van Verstappen: hij kreeg er immers DRS door.

Clarkson deed nog even een poging om een tegenargument te geven, maar hield zich daarna wijselijk stil. Het maakt uiteindelijk ook niet uit wie er gelijk heeft: een Twittergevecht telt altijd alleen maar verliezers.

Formule 1
  • Top Gear