Norris haalt uit naar Bottas: ‘Hij verdient een flinke penalty’ 

Norris is overduidelijk niet gecharmeerd van de crash veroorzaakt door Bottas.

Norris

Dat was geen lekkere actie van Valtteri Bottas bij de GP van Hongarije. Bottas maakte een remfout die resulteerde in een megabotsing. Hierbij raakten verscheidene auto’s dusdanig beschadigd dat ze niet konden terugkeren op het circuit, waaronder de wagen van Lando Norris.

Domme actie

Als het aan Norris ligt, verdient Bottas een fikse straf voor het veroorzaken van de crash. Naast Norris werden ook Serio Perez, Lance Stroll en Charles Leclerc uit de race geknikkerd.

De actie van Bottas nemen zijn collega’s hem zeker niet in dank af. “Ik heb geen idee waarom dat had moeten gebeuren”, vertelt Norris geïrriteerd aan Sky. “Waarom riskeert iemand zulke domme dingen? Maar er is niets meer wat ik eraan kan doen.”

Penalty

Momenteel wordt de crash nog onderzocht. Norris, die zelf ook al wat penalty’s op zijn naam heeft staan, vindt dat ook Bottas gestraft moet worden voor zijn actie. “Natuurlijk! Als ik een penalty krijg, terwijl ik niets verkeerd heb gedaan op andere circuits, dan verdient hij een veel grotere penalty dan ik kreeg”, haalt Norris uit naar de autocoureur. “Ik hoop dat ze wat logisch verstand hebben.”

Ook Serio Perez heeft geen goed woord voor Bottas' actie. Ook hij acht Bottas verantwoordelijk voor de crash en noemt de remfout van Bottas ‘een grote fout’. “Bottas heeft een grote fout gemaakt. Het is een grote schande.”

Formule 1
  • Racefans, Sky
  • Pro Shots / Action Images