Jeremy Clarkson: 'Lewis Hamilton heeft billenkoek nodig'

De legendarische autopersoonlijkheid heeft geen goed woord over voor de acties van zijn landgenoot. Volgens Clarkson is Sir Lewis niets meer dan een vervelende aandachttrekker. En hij moet zijn belastingen gaan betalen.

Jeremy Clarkson: 'Lewis Hamilton heeft billenkoek nodig'

Lewis Hamilton heeft zich de afgelopen Grand Prix niet bijzonder populair gemaakt bij een groot deel van de F1-gemeenschap. De controversiele clash met Max Verstappen op Silverstone, het uitgebreide feestje achteraf, het gezeur over gevaarlijke moves in Hongarije en het constante gepreek over gelijkheid en diversiteit schoot bij velen in het verkeerde keelgat. Een van de meer prominente fans die zich mateloos ergert is Grand Tour en Clarkson's Farm presentator Jeremy Clarkson.

De boomlange Brit liet zich tijdens de Grand Prix van Hongarije niet verblinden door chauvinisme en deed via Twitter een paar rake uitspraken. Toen Hamilton door een bizarre strategie als enige de herstart nam vanaf de grid nam, wist JC het mooi samen te vatten:

Aanstellerij in Hongarije

Hamilton's capriolen op de Hungaroring bleven nog lang nasudderen bij Jeremy. Hij kon het niet laten om ook in de papieren pers even uit te halen naar de zevenvoudig wereldkampioen. Volgens Clarkson is Lewis tegenwoordig niet veel meer dan een irritante, zeurderige aandachtstrekker die billenkoek verdient:

"Lewis Hamilton heeft billenkoek nodig. Hij bracht het merendeel van de spannende race van afgelopen weekend door op de radio, klagend dat de kerel voor hem, Fernando Alonso, vals aan het spelen was. Dat was hij niet. "

"En toen hij als derde finishte kronkelde hij in de rondte op het podium met de claim dat hij 'long COVID' had. Dat leek voor mij op een andere manier om te zeggen 'Negeer alsjeblieft Esteban Ocon, de rookie die met net verslagen heeft. Ik ben de echte held en vergeet dat niet.' Nou, het spijt me Lewis, maar als je je zo gedraagt, ben je dat niet. Oh, en betaal je belastingen."

Botsauto's

Clarkson kunnen we dus duidelijk niet onder de fanatieke Hamilton-fans scharen. Hij is zelfs geen fan van het team Mercedes op zichzelf. Na de bowling-actie van Valtteri Bottas op de Hungaroring vroeg hij zich hardop af of er nog een race zou komen waarbij een Mercedes-rijder niet ergens tegenaan knalt.

Met de Grand Prix van Belgie en Nederland in het vooruitzicht kijken we al uit naar JC's vermakelijke commentaar. Hij heeft ongetwijfeld nog wat Hollander-grappen op de plank liggen.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1