Grand Prix van Spanje: geen Jack Plooij, wel goede interviews

Tandarts en parttime F1-interviewer Jack Plooij is er niet bij dit weekend op Barcelona. De Ziggo Sport F1 reporter heeft een positieve coronatest aan zijn broek. Gelukkig staat er al een ijzersterke vervanger klaar.

Grand Prix van Spanje: geen Jack Plooij, wel goede interviews

In coronatijd is helaas niets meer zeker. Door een positieve test kun je zomaar je zuurverdiende positie even verliezen. Kijk bijvoorbeeld maar naar Sergio Perez, Lance Stroll en Lewis Hamilton vorig seizoen. In een oogwenk waren ze tijdelijk hun stoeltje kwijt en moesten ze toekijken hoe hun vervanger de klus zou klaren.

Quarantaine

De situatie van Ziggo Sport F1-reporter Jack Plooij is op het moment ongeveer hetzelfde. In de aanloop naar de Grand Prix van Portugal werd er bij een van de leden van de Ziggo-crew een positieve coronatest afgenomen. Als gevolg daarvan moest het hele spul in quarantaine in het hotel. Met een beetje kunst en vliegwerk deed Olav Mol alsnog vanaf daar verslag van de kwalificatie en de race.

Positief

Helaas is de soap nog niet over voor Ziggo. Intussen is Jack Plooij namelijk ook positief getest op het virus. Hierdoor zit de beste man vast in isolatie in Portugal. Tegenover Motorsport.com vertelt hij dat hij gelukkig nergens last van heeft: "De besmetting zelf merk ik helemaal niets van, ik ben alleen positief getest. Ik weet ook niet of je dan altijd per se besmet bent. Ik heb meteen geroepen: ‘Dat kan helemaal niet! Ik heb geluk dat ik helemaal niets merk van de symptomen, maar het is wel dodelijk vervelend."

Winkelman

Ondanks Plooij's claim dat hij 'topfit' is mag hij niet mee naar Barcelona. Dat betekent dus dat er iemand anders met de oranje microfoon rond moet lopen. Gelukkig hebben ze bij Ziggo nog een ongebruikte bron talent in de vorm van Rick Winkelman.

De ervaren commentator en absolute racefanaat werkt normaal gesproken alleen de vrije trainingen af. Daarnaast mag hij tussen obscure en onnozele BN'ers door nog wat incidentele opmerkingen vanaf de bar in het Ziggo-cafe doen. Een regelrechte schande, als je het ons vraagt.

Verademing

Nu Plooij op de reservebank zit mag Rick zich eindelijk weer eens laten gelden. Dat betekent een nuchtere, meer professionele kijk op de gang van zaken en goed doordachte, relevante vragen. Dus geen steenkolenengels, Teletubbie-vragen en ongemakkelijke scheldpartijen. Met recht een verademing dus. We kijken er nu al naar uit.

Monaco

De topfitte Jack Plooij mag in de tussentijd nog even uitzieken. Plooij hoopt er bij de Grand Prix van Monaco in het weekend van 20 mei er weer bij te zijn. We wensen hem daarbij alle beterschap toe.

Formule 1
  • Jack Plooij en Olav Mol via Twitter