Jean Alesi crasht Niki Lauda-Ferrari in Monaco

De Ferrari-veteraan werd de muur in gedirigeerd tijdens de Grand Prix de Monaco Historique.

Jean Alesi crasht Niki Lauda-Ferrari in Monaco

Drama op de straten van Monaco afgelopen zondag. Tijdens de een race voor Formule 1-wagens tussen gebouwd tussen 1972 en 1976 kwam het gevecht tussen voormalig F1-coureur Jean Alesi en drievoudig Le Mans-winnaar Marco Werner met tot een pijnlijk einde.

Straatgevecht

Werner had met een marge van bijna twee seconden pole position te pakken, maar de 180-graden V12 in de Ferrari 312B3-74 van Alesi pakte veel beter op bij de start. Niki Lauda zou trots geweest zijn.

De Frans-Italiaanse Grand Prix-veteraan hield de Duitser in zijn snellere Lotus 77 met verve van zich af, tot grote frustratie van Werner. Marco probeerde alle trucjes uit zijn boekje uit op de Ferrari, maar kon er op de smalle straten gewoon niet voorbij komen.

Touche

Het gevecht was prachtig om naar te kijken, maar liep helaas slecht af. Bij het uitkomen van Rascasse leek Alesi iets langzamer weg te zijn dan normaal, waardoor Werner erg dichtbij kwam. Te dichtbij. De Lotus tikte de staart van het steigerende paard aan, waarop de Ferrari rechtsaf de vangrail in klapte.

De schade viel gelukkig mee: op een kapotte rechterachterband, gedeukte velg en verbogen voor- achtervleugels na was de 312B3-74 ongedeerd.

Penalty

Jean Alesi leek meer teleurgesteld dan boos, maar ook Marco Werner leek niet blij te zijn met de gang van zaken. De Duitser kwam als eerste over de streep, maar leek meer bezig te zijn met het vinden van Alesi om zijn verhaal te doen.

Dat lukte helaas niet voordat hij naar het podium geleid werd. Na wat gesteggel werd hem daar verteld dat hij als derde geclassificeerd werd. De reden: een penalty van 15 seconden voor het rammen van de klassieke Fezza.

Werner werd hierom zo kwaad dat hij weigerde op het podium te staan en hij zijn trofee liet liggen. Uiteindelijk winnaar Michael Lyons leek het met hem eens te zijn: hij zette de #1 trofee doodleuk op de gehavende voorvleugel van Werner's Lotus.

Autosport
  • Sky Sports F1